Szoboszlaiék csapattársa beinjekciózva játszotta végig a vb-elődöntőt

fbl Horizontal
Josko Gvardiol a kapuban a második argentin gól után
Vágólapra másolva!
A horvát válogatott szombaton csap össze Marokkóval a világbajnokság bronzmérkőzésén. A helyosztóról és az Argentína ellen elbukott elődöntőről is beszélt a horvátok védője, Josko Gvardiol.
Vágólapra másolva!

Szoboszlai Dominik, Gulácsi Péter és Willi Orbán lipcsei csapattársa még versenyben van a torna legjobb fiatal játékosának járó címért, ugyanakkor érthető módon a horvát védőt sokkal inkább motiválja, hogy bronzéremmel térhessen haza a világbajnokságról.

az arany felé tartottunk, ugyanakkor Marko Livaja azzal vigasztalt, hogy roppant fiatal vagyok még, ez még csupán az első világbajnokságom, és lesz még jó néhányban részem. Amit átéltem, az hozzátartozik a felnőtté váláshoz a pályán, nincs olyan játékos, aki ne hibázna" – mondta a 20 éves védő, aki az elődöntőt beinjekciózva játszotta végig.

Josko Gvardiol a kapuban a második argentin gól után Forrás: AFP/Jack Guez

A sajtótájékoztatón jelen volt a Hoffenheim 31 éves támadója, Andrej Kramaric is, aki szót ejtett a Marokkó elleni bronzmeccsről is.

Nem lepett meg, hogy idáig eljutottak, jó csapat, kemények, szervezettek, rengeteg tehetséges játékosuk van. Olyan helyzetben vannak, mint a horvát válogatott volt 1998-ban, az életüket adnák ezért az éremért. Úgy érzem, olyan lesz a szombati meccs, mint az első találkozónk volt, vagyis küzdelmes. Megmutatták már a vb-n, hogy bárkivel képesek felvenni a versenyt, szóval úgy vélem, az egyéni képességek dönthetnek"– mondta Kramaric.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit!