Vágólapra másolva!
Spanyol értesülések szerint a Real Madrid védője, Ivan Campo lehet az, aki a Manchester United labdarúgócsapatától a Lazióhoz távozott Jaap Stamot pótolhatja. Persze a királyi gárdát sem kell attól félteni, hogy kifogy a védőkből. Ismét felvetődött ugyanis Alessandro Nesta leigazolása, aki éppen Stam érkezése miatt távozhat Rómából.

Ivan Campo közel került a Manchesterhez
Az angol klubReal

Ha valami vagy pontosabban valaki az útjába állhat, az a francia Laurent Blanc. Peter Kenyon, a MU ügyvezető igazgatója megerősítette, hogy felvették a kapcsolatot a francia világbajnokkal. (Más kérdés, hogy az Inter részéről mindezt kategorikusan cáfolták!) A manchesteriek listáján ott van még a PSV Eindhoven védője, Kevin Hofland, aki 18 hónappal ezelőtt éppen a MU-tól igazolt el. Az angolok továbbra sem vesztették szem elől a Bayern München francia játékosát, Bixente Lizarazut, valamint a Valencia argentin sztárját, Roberto Ayalát.

Stam Rómába szerződése egyéb változásokat is eredményezhet az európai játékospiacon. Meglehet, hogy bezárul a kör, és Stam érkezése megnyitja a kapukat a sokak által a világ legjobb középhátvédjének tartott Alessandro Nesta előtt - éppen a Real Madrid felé. Stammal együtt ugyanis a Laziónak (legalább) hat középső védőként bevethető játékosa van, ez pedig még egy, az európai elithez tartozó klubcsapatnál is igen magas szám.

A spanyol sportújságok szerint Nesta ügynöke hivatalosan is engedélyt kapott a Laziótól, hogy tárgyaljon a madridiakkal. A Real egyébként már májusban élénken érdeklődött a olasz válogatott futballista iránt, de akkor még semmi sem lett az üzletből. Igaz, a hírek szerint most is valószínűtlen, hogy a Lazio 30 millió dollár alatt elengedné a 25 éves játékost.

Ugyanakkor a - nevek alapján - már-már tökéletes királyi gárda elnökének, Jorge Valadanónak már csak a védelem tengelyére kell áldoznia, ott viszont szükség is van némi frissítésre. A Real csapatkapitánya, a 33 éves Hierro ugyanis még tagja a spanyol válogatottnak, de a szezon végeztével befejezi a pályfutását.

Thury Gábor

Korábban: