Vágólapra másolva!
Alaposan megingott a kispad Graeme Souness, a Blackburn menedzsere alatt, miután csapata hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett a Charltontól a Premiership kilencedik fordulójának zárómérkőzésén. A Rovers idénybeli negyedik hazai zakóját könyvelhette el, míg a Charlton immáron a közvetlen élmezőny mögé zárkózott fel a tabellán.

Pedig milyen szépen indult minden: 1995 bajnokcsapata egy 5-1-es hazai sikerrel indította a szezont hazai pályán a Wolverhampton ellen, azóta azonban csak egyszer sikerült begyűjteniük a három pontot Andy Cole-éknak, mégpedig az újonc Portsmouth ellen, ezen kívül két döntetlen, és immáron öt vereség a Rovers mérlege.

A kék-fehérek ezúttal az ismét rendkívül masszív csapatként funkcionáló Charlton Athletic ellen botlottak meg az Ewood Parkban, és ezzel úgy tűnik, hosszú időre ott ragadnak a kiesőzóna közelében. A hazai csapat győzelmi reményeit az Athletic izlandi védője, Hermann Hreidarsson foszlatta szét, aki a 33. percben Paolo Di Canio szögletét követően mattolta Brad Friedelt. Az izlandi játékos számára duplán is értékes volt gól, hiszen egyrészt három pontot ért csapatának, másrészt ez volt első gólja a londoniak színeiben.

Ezt követően a Blackburn mindent megpróbált az egyenlítés érdekében, Souness még Baggiót is bevetette - igaz nem a gólerős Robertót, hanem a középpályás Dinót -, a Roversen azonban ez sem segített, így gyaníthatóan még tovább csökken majd a Premiership-viszonylatban amúgy is alacsony - ezúttal 19939-en váltottak jegyet - nézőszám.

Tugayék mindenesetre nehéz helyzetben vannak, hiszen a hét végén a Southampton vendége lesz a Blackburn, és ha ott sem szereznek pontot a Souness-fiúk, könnyen kitelhet a csapatot 2000. márciusa óta gardírozó tréner becsülete.

Premiership, 9. forduló:
Blackburn - Charlton 0-1 (0-1)
gól:
Hreidarsson (33.)