Vágólapra másolva!
Lemondott posztjáról Rabah Sadane, az algériai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, miután csapata a negyeddöntőben kiesett a Tunéziában zajló Afrikai Nemzetek Kupáján.

Az együttes egészen a rendes játékidő hosszabbításáig 1-0-ra vezetett, Marokkó azonban a 94. percben egyenlíteni tudott, majd a hosszabbításban is szerzett két gólt, s ezzel bekerült a legjobb négy közé.

Mohamed Rauraua, az algériai szövetség vezetője elmondta: Sadane visszatér korábbi feladatához, és a jövőben technikai igazgatóként tevékenykedik majd. A szakvezető utódját várhatóan néhány napon belül kijelölik.

Az Afrikai Labdarúgó Szövetség három világbajnoki selejtezőre szóló eltiltással sújtotta El-Hadji Dioufot, mert szombaton meg akarta támadni a játékvezetőt a Tunéziában zajló kontinens-bajnokságon. A szenegáli támadó a házigazdák együttese elleni negyeddöntőn szinte folyamatosan veszekedett Ali Bujszaimmal, majd a lefújást követően feldühödött, miután csapata 1-0-s vereséget szenvedett. Csak a szintén ideges társak "mentették meg" a nagyobb botránytól.

Afrikában júniusban kezdődnek a 2006-os világbajnokság selejtezői, Diouf a kongóiak, a togóiak és a zambiaiak ellen nem szerepelhet. A szenegáli delegáció három tagja (Amara Traore és Abdoulaye Sarr segédedzők, valamint Fallou Cisse csapatorvos) beszaladt a pályára a tunéziaiak gólja után, ők egy évig nem ülhetnek le a válogatott kispadjára.

A kontinenstorna elődöntőjének párosítása:
szerda:
Tunézia - Nigéria 15 óra
Mali - Marokkó 18