Vágólapra másolva!
Döntetlent hozott az angol labdarúgó-bajnokság egyetlen vasárnapi mérkőzése, a Charlton Athletic-Newcastle United találkozó. Az AP hírügynökség úgy tudja, hogy a Chelsea csatára, a román Adrian Mutu doppingolt.

Ha valamelyik csapat, hát a Charlton Athletic tudja, mit jelent a hazai pálya előnye. A londoniak ebben a szezonban már több súlyos vereségbe is beleszaladtak idegenben, pályaválasztóként azonban március 27. óta veretlenek. A sorozatot a Newcastle Unitednek sem sikerült megtörni, az 1-1-es döntetlennel Bellamyék mindössze egy helyet tudtak feljebb lépni a tabellán, jelenleg a nyolcadik helyen állnak.

A mérkőzésen kívül leginkább az állítólagos doppingügy újabb fejleménye foglalkoztatta az angol médiumokat; az AP hírügynökség ugyanis megnevezte Adrian Mutut, a Chelsea román csatárát, miután egy vasárnapi londoni bulvárlap, a Mail on Sunday - egy héttel a Sunday Mirror hasonló tartalmú anyagát követően - azt írta, hogy az egyik élvonalbeli csapat sztárja bukott le, de nevet nem említett. Az újság anyagára egyelőre nem reagált az angol szövetség (FA).

Az FA nemrég jelentette be, hogy szigorítják a doppingvizsgálatokat, és most már EPO kimutatására alkalmas teszteket is végeznek. Közvetlenül az FA bejelentése előtt jelentette ki Arsene Wenger, az Arsenal vezetőedzője: a csapat újonnan szerződtetett játékosain végzett vizsgálatok egyértelműen bizonyítják, hogy az illetők korábban EPO-t szedhettek. "Nem is egy, a közelmúltban igazolt játékosunk vörösvértest-száma abnormálisan magas volt. Ennek csak egyetlen magyarázata lehet, legalábbis orvosaink szerint" - jelentette ki akkor Wenger, aki azonban tartózkodott attól, hogy konkrétan is megnevezze a gyanúsított játékosokat. "Vannak egyesületek, amelyek úgy doppingolják játékosaikat, hogy azok nem is sejtik az igazságot. Azt mondják, hogy csak vitamint fecskendeznek be nekik."

A Premier League-gel kapcsolatos hír még, hogy súlyos sérülést szenvedett és emiatt egy évig nem játszhat Szun Csi-haj (Sun Jihai), a Manchester City kínai labdarúgója a Chelsea elleni szombati mérkőzésen. A 27 éves hátvéd az első félidő hajrájában ütközött Eidur Gudjohnsennel, és a bal térdében minden szalag elszakadt. Kevin Keegan, a meglepetésre 1-0-ra nyerő hazaiak vezetőedzője elmondta: ártatlan szituáció volt, fel sem merült a szándékosság, de azt viszont nagyon-nagyon sajnálja, hogy Szun a teljes idényt kénytelen kihagyni.

Premier League, 9. forduló:
Charlton Athletic - Newcastle United 1-1 (0-1)
gól:
Lisbie (51.), illetve Bellamy (39.)

[origo]/MTI