Vágólapra másolva!
Végre pont került a nyár leghosszabb ideig húzódó átigazolási szappanoperája végére, és Paul Pogba hivatalosan is aláírt a Manchester Unitedhez. Rekordösszeget fizettek érte, de kevesebbet, mint amiről a korábbi hírek szóltak.

Az angol klub hétfőről keddre virradó éjjel megjelent közleménye szerint a francia válogatott középpályás megállapodása öt plusz egy évre szól.

A 23 éves labdarúgó 2012-ben éppen a Unitedtől került a torinóiakhoz, akiknél az elmúlt négy idényt töltötte, színeikben 124 mérkőzésen 28 gólt szerzett. Hazája válogatottjában eddig 38 meccset játszott, és hatszor volt eredményes. A hazai rendezésű nyári Európa-bajnokságon ezüstérmet nyert nemzeti csapatával.

„Örömömre szolgál, hogy csatlakozhatok a Unitedhez.

– nyilatkozta régi-új csapata honlapján Pobga, aki hangsúlyozta: élvezte a Juventusban töltött időt, néhány fantasztikus emlékkel gazdagodott, és számos barátot szerzett, de úgy érezte, eljött az idő, hogy visszatérjen az Old Traffordra.

José Mourinho vezetőedző kijelentette, Pogba az egyik legjobb labdarúgó a világon, és kulcsembere lesz annak a Unitednek, amelyet fel akar építeni a jövőben.

Mivel 23 esztendős, még éveken keresztül ilyen szinten futballozhat. Van rá esélye, hogy klubunk legjobbjává váljon a következő évtizedben, sőt még azon is túl” – vélekedett Mourinho.

Egybehangzó nemzetközi sajtóértesülések szerint ezzel az átigazolással Pogba lett a világ legdrágább labdarúgója, ugyanis a Manchester 104,7 millió eurót (32,5 milliárd forint) fizetett érte az olaszoknak. A ranglistát eddig a walesi Gareth Bale vezette, akiért a Real Madrid 2013-ban 100 millió eurót adott a Tottenham Hotspurnek.