Vágólapra másolva!
Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke a spanyol televízió Protagonistas (Főszereplők) című műsorában meglepő kijelentést tett. Szerinte a futball nem nagy üzlet, sem Spanyolországban, sem a világ más pontjain. A futball sokkal inkább szenvedély, semmint gazdasági vállalkozás.

A műsorban a nyolcszoros BEK-győztes tavaly ilyenkor megválasztott elnökét sok mindenről faggatták. Íme, ízelítő a kérdésekből és válaszokból:

- A Real Madrid jobb csapat, mint a Barcelona?
- A Barcelona történelmileg jól szervezett, vezetett klub. Tény, hogy az elmúlt szezonban méltatlanul szerepelt hagyományaihoz, de biztos vagyok benne, hogy idén a Real Madrid és a Barcelona között fog eldőlni a bajnoki cím sorsa.

- Üzlet a futball?
- Nem az, sem Spanyolországban, sem másutt. A futball szenvedély, nem pedig jövedelmező gazdasági vállalkozás.

- Politizál a Real Madrid elnöke?
- Nem, már csaknem három évtizede nem politizálok. A diktatúra utáni években (1975 után - a szerk.) keményen dolgoztam a demokratikus átalakulásért az UCD színeiben.

- Jobboldali klub a Real Madrid?
- Ugyan, kérem... Mi mindenki klubja vagyunk. Mindenkivel jó kapcsolatokat ápolunk: minden egyes párttal, irányzattal, a szakszervezetekkel, a munkaadókkal...

- Befejezték az igazolásokat a 2001/2002-es szezonra?
- Igen, végérvényesen. Ha valakire mégis szemet vetnénk, akkor az illetőnek valóban kiemelkedő képességű labdarúgónak kell lennie.

- Mely klubokhoz méri magát a Madrid, más szóval: melyek a példaképei?
- Szervezettség, marketing és professzionalizmus terén a Manchester United. Utánpótlás-nevelés terén pedig az Ajax. De négy éven belül mindenkit felül akarunk múlni, és azt akarjuk, hogy az egész világ a Madridot tekintse mintának.

- Mennyi ideig akar a Real Madrid elnöke lenni?
- Mit akar, még alig választottak meg elnöknek?! De tréfán kívül: e klub elnökének lenni hihetetlenül embert próbáló feladat, tökéletesen kizsigereli az embert, fizikailag és szellemileg is. Nem hiszem, hogy nyugdíjas állás lenne.

Ch. Gáll András

SZTÁR Sport

Ajánlat:

Real Madrid

Korábban:

Álomcsapat kialakításán dolgoznak a Real Madridnál