Vágólapra másolva!
A román válogatott szövetségi kapitánya eggyel megtoldotta a Magyarország elleni vb-selejtezőre  meghívott légiósok mezőnyét. Tizenharmadikként Ionel Ganeát, a VfB Stuttgart csatárát hívta csatasorba, miután Viorel Moldovan (FC Nantes) játéka kétségessé vált. A francia bajnokcsapat román légiósa kisebb sérüléssel bajlódik, s ha állapota nem javul a budapesti találkozóig, Hagi Ganeának szavaz bizalmat.

Ionel Ganea, a június elején, a Litvánia elleni vb-selejtező után kijelentette, hogy addig nem kíván a román válogatottban játszani, amíg Bölöni László a kapitány. A Stuttgart légiósa azért haragudott meg Bölönire, mert nem került soha a kezdőcsapatba, és ezt - bevallása szerint - személyes sértésnek, megalázónak tartotta. Mostani meghívása sem garancia arra, hogy a kezdőcsapatba kerül, minden Viorel Moldovan egészségi állapotán múlik.

Felix Magath, a Stuttgart edzője szerint, Ganea nagyon zárkózott, ugyanakkor robbanékony és kiszámíthatatlan személyiség. A Bundesliga első mérkőzésein Ganea csupán a cserepadról követhette csapata játékát, ám a hétvégi 4. fordulóban bizalmat kapott mesterétől, és végigjátszotta a Nürnberg elleni találkozót, amelyen a Stuttgart megszerezte idei első bajnoki győzelmét, ráadásul idegenben (4-2). Ezúttal Ganea két góllal hálálta meg edzőjének bizalmát egy 374 percnyi gólínséges időszak után. Valószínűleg e sikeres hétvégi szereplésének tulajdonítható, hogy Hagi is felfigyelt a formába lendülő légiósra.

(balla)

Korábban:

Stelea nem védhet Budapesten

Hagiék pont(ok)ért jönnek Budapestre