Vágólapra másolva!

Eb-elődöntős a magyar tengópáros

Hideg zuhannyal kezdődött a 6. lábtenisz kontinensviadal a szolnoki Olaj-csarnokban, ugyanis a nyitányon a magyar színeket képviselő Pál Tamás vereséget szenvedett a francia Eric Jeckertól. A folytatásban azért örülhettünk némi hazai sikernek is: a Pintér Balázs, Dienes Tivadar páros a döntőbe jutásért játszhat.

Nem sikerült sajnos az első találkozó, ugyanis a korzikai származású, francia tengós három játszmában, legyőzte a színeinket képviselő Pál Tamást. A folytatásban ugyan Pál túljutott az orosz Fjodorovon, ám a négy közé jutásért a csehek világbajnokát, Petr Bubniakot kellett volna vernie. Egy rossz szót nem szólhatunk játékosunkra, ugyanis szívét-lelkét kitette a pályán, sőt, hozta első szettet. Ám a következőkben egyértelmű volt a cseh spíler fölénye, aki fordított és kiharcolta az elődöntőbe jutást.

Ha már az elődöntőknél tartunk, el kell mondani, hogy Bubniak óriási meccsen verte a román Florint, míg a másik ágon a szlovákok legjobbja, Marian Zigala jutott a vasárnapi fináléba. Pál Tamás miután legyőzte az osztrák Strammert, az ötödik helyért mérkőzhet a vasárnapi helyosztón.

Zoufal Nándor, nemzeti csapatunk szövetségi kapitánya: "Igazság szerint a négy közé vártuk Tamást, ez lett volna a realitás. Ám azt gondolom, hogy ezt nem tudta elviselni versenyzőnk, döntő helyzetekben hibázott, egy álommal kevesebb. Reméljük a továbbiakban, a párosban és hármasban versenyzőink összekapják magukat."

Nos, a párosok legelső összecsapását már szép számú közönség tekintette meg az Olaj-csarnokban, de a Pintér Balázs, Dienes Tivadar duó (csere: Ács Károly) nem bírt a többszörös világbajnok csehekkel és vereséget szenvedett. Szerencsére a svájciakat 2:1-re felülmúlták Ács Karcsiék, így vasárnap délelőtt tíz órakor a döntőbe jutásért játszhatnak.

A közönség soraiban több egykori kiváló futballistát is felfedeztünk, például Csábi Józsefet, aki tíz alkalommal szerepelt a magyar labdarúgó válogatottban: "Fantasztikus dolgokat művelnek a játékosok, nem győzök csodálkozni, hogy mit tudnak ezek a fiúk a labdával. Én azt gondolom, hogy érdemes kijönni a mérkőzésekre, mert kisebb csodákat láthat itt a publikum."

Az Eb további programja
November 17., szombat
8.00: páros középdöntők, 11.00: ünnepélyes megnyitó, 12.00: hármas selejtezők, középdöntők, 20.30-ig, közben: Magyarország-Ausztria 13.30, Magyarország-Svájc 15.30, Magyarország-Csehország 17.30.
November 13., vasárnap
8.00: egyes, páros, hármas helyosztók. 12.00: közönségjátékok, tánc, aerobik, fitnesz és rock and roll bemutatók, sztárvendég a Fiesta együttes, 14.00: az egyes, a páros, és a hármas számok döntői, 17.00: ünnepélyes eredményhirdetés.

Varga Csaba

Korábban:

Rajtol a lábtenisz-Eb