Vágólapra másolva!
Néhány nappal ezelőtt úgy nézett ki, hogy a franciák világ- és Európa-bajnok futballistája, Marcel Desailly sérülése miatt befejezheti a futballt, mára változott a helyzet. Elsősorban maga a játékos látta túlzottan borúlátóan saját sorsát.

A Daily Record értesülése szerint klubjában, a Chelsea-ben olyannyira nem siettetik a visszatérését, hogy a hétvégi Everton elleni meccsre nem is hívják Londonba az egyesület engedélyével Párizsban tartózkodó játékost.

Colin Hutchinson klubigazgató szerint azonban a védő tíz nap múlva a Blackburn elleni meccsen már pályára léphet: "Minden jel arra mutat, hogy játszhat, mert a sérülése korántsem olyan komoly, mint azt ő gondolta. Tegnap beszéltem Marcellel, aki azt mondta, szeretné tudni, milyen súlyos a sérülése, akár azzal a ténnyel is szembenéz, hogy felhagyjon az aktív játékkal. Megnyugtattam, hogy erről szó sincsen, a sérülése nem veszélyezteti a karrierjét."

Ezzel ellentétben a játékos a következőt mondta a Chelsea hivatalos honlapján: "Ha három hónapra vagy annál hosszabb időre abba kell hagynom a játékot, akkor az azt jelentheti, hogy be kell fejezzem a játékospályafutásomat."

A Chelsea korábbi védője, Paul Elliott, aki éppen egy sérülés miatt volt kénytelen korán befejezni karrierjét, nyugodtságra int: "A Chelseanek óriási érvágást jelentene, ha Marcel abbahagyná a játékot. De ne ezzel foglalkozzunk, hanem hallgassunk a specialisták tanácsára, akik a védő felépülésén vannak. Korai pánikot kelteni azért, mert makacs a sérülése."

A francia válogatott orvosa, Jean-Marcel Ferret is megvizsgálta a válogatott 33 éves kapitányát: "Gyulladás van az Achilles-ínában, s nem mellékesen a mozgató izomrostok sem tökéletesek. Mindenképpen kerülni kell, hogy egy hét alatt három meccset játsszon. Az is fontos, hogy szinte állandóan orvosi felügyelet alatt legyen.

Desailly persze örömmel nyugtázta az orvos szavait, s közölte, hétfőn márvissza is tér a Chelseabe, hogy együtt eddzen társaival.

Thury Gábor

Korábban:

Desailly sérülés miatt befejezheti a futballt