Vágólapra másolva!
"50-es, viszlát!"- virított az újpesti ultrák transzparensén a Debrecen elleni 2-2-re végződött Megyeri úti bajnokin, amivel Kisteleki István vezetőedző korára, a távozására, és arra a tényre utaltak, hogy Korolovszky Gábort, a lilák labdarúgóját korábban egy gyengébb teljesítmény után röviden csak 27-esnek aposztrofálta. Most pedig az Újpestnek sem megy, hiszen négy bajnokin egy pontot szerzett. Az eredménytelenség miatt a szurkolók szerint - akik nyolcszázan látogattak ki a hétközi bajnokira - az edző is hibáztatható. 

Kisteleki István
"Kilencven százalékban mindent megtettem a sikerért"
- A szurkolók által megfogalmazott kritika mennyire érintette érzékenyen?

- Aki ismeri, tudja: intelligens, kiegyensúlyozott tréner, aki egzisztenciális okokból sem ragaszkodik két kézzel a kispadhoz.
- Ez igaz, ám távol áll az egyéniségemtől, hogy az anyagiak miatt szemléljem higgadtan az eseményeket, hiszen nekem ugyanolyan fontos az Újpest sikere, mint bármelyik lila-fehér szurkolónak. Dolgozik ugyanis bennem is az egészséges hiúság, sohasem másban keresem a hibákat, ezért dolgozom fel nehezen az elhullajtott pontokat. Seneca klasszikus mondását tökéletesen a magaménak érzem, nevezetesen, a belső harmónia a legfontosabb, hogy az ember mindent megtegyen a sikerért. Úgy érzem kilencven százalékban mindent megtettem, a tíz százalékon meg el kell gondolkodnom..

- Ez mit jelent?
- Számomra sem rövid, sem hosszú távon nem meghatározó az újpesti edzősködés, s igazából Megyeri úti ténykedésem során két, abszolút rosszul sikerült meccsünk volt, a többin legalább az átlagot hoztuk. A két bűnrossz produkciónk, a múlt heti ZTE elleni hazai 1-4 és a tavalyi, Debrecenben elszenvedett 4-0-ás vereség. Ugyanakkor, bár kis szerencsével odaférhetnénk a dobogó közelébe, a csapat szereplése engem igazol, mivel a bajnokság előtt eleve a 4-6. helyre taksáltam az esélyeinket.

- Biztos abban, hogy az őszi hajrára sikerül felráznia a társaságot?
- Egy pillanatig sem kételkedem ebben. A kupában bekerülünk a legjobb nyolc közé, majd hozzuk az utolsó két bajnoki meccsünket is, vagyis hét végén a Megyeri úton legyőzzük a Sopront, ahogy az utolsó körben is elhozzuk a három pontot a Videoton otthonából.

Bánki József

Korábban: