Vágólapra másolva!
Salamoni döntést hozott Ottmar Hitzfeld, a Bayern München vezetőedzője a nagy port felverő Effenberg-ügyben. A német lapok tudni vélték, hogy a hétfői megbeszélésen a bajor klub útilaput köt a középpályás talpára, ám a vezetőedző úgy döntött, egyelőre elég, ha éreztetik a renitens játékossal, nem számítanak rá.

Semmiben sem javult Stefan Effenberg helyzete a reggeli állapotokhoz képest, maximum annyiban, hogy nem kapta meg azonnali felmondó levelét. A renitens középpályás további sorsát illetően Uli Hoeness menedzser, Karl-Heinz Rummenigge alelnöke és Ottmar Hitzfeld vezetőedző külön megbeszélést tartott, amelynek eredményeképpen a döntés salamoninak is nevezhető. Hitzfeld javaslatára a játékossal nem bontott szerződést a klub, de egyelőre nem is számít rá. Ám vész esetén még mindig könnyebb őt a csapatba állítani, mint az ifijátékosok közül valakit. A német bajnokságból egyébként még két forduló van hátra, a hét végén a Bayern Wolfsburgba látogat, míg két hét múlva a Rostockot fogadja az Olimpiai-stadionban. "Stefan magánokok miatt nem vesz részt a mai erdei futáson, de kedden már velünk készül" - mondta Hitzfeld, aki lehet, nemcsak hétfőre szabadságolta a csapat kapitányát.

"Egyelőre nem bocsátottuk el Stefant, nem tartottuk szükségesnek. Hogy mi lesz a további sorsa, az Hitzfelden múlik, az edző csütörtökig eldönti, számol vele a wolfsburgi fellépésen vagy nem" - nyilatkozta Markus Hörwick, a klub sajtófőnöke. "Van egy örök bajor igazság: győztes csapaton sohase változtass!" - célzott Franz Beckenbauer elnök arra, hogy a csapat szombaton Effe nélkül is nyert a Hertha ellen.

A német fáma most ismét arról szól, hogy Kevin Keegan és a Manchester City támadásának nem tud majd ellenállni Effenberg, aki mellett a jövő évi angol bajnokság újonca komoly tárgyalásokat folytat a holland Edgar Davidsszal (Juventus) és a német Manuel Friedrichhel (FSV Mainz 05) is.

Lelkiismeret-furdalás gyötri a bírót

Lelkiismeret-furdalás gyötri a szombati Dortmund - Köln bajnoki játékvezetőjét, miután jogtalanul ítélt sorsdöntő tizenegyest a házigazdák javára. "Pályafutásom legnagyobb hibáját követtem el, mert elképzelhető, hogy döntésem befolyásolja majd a bajnokság végkimenetelét" - mondta a videofelvétel megtekintése után Helmut Fischer. A 88. percben értékesített büntetővel a dortmundiak 2-1-re nyertek, s ezzel két pontra csökkent hátrányuk a hétvégén vereséget szenvedő Bayer Leverkusen mögött.

Pincési László

Korábban:

Effenberget kirúgja a Bayern