Vágólapra másolva!
Stefan Effenberg számára szerencsétlen nap a tizenharmadika. A német válogatott középpályás legutóbb április 13-án, a Nürnberg otthonában lépett pályára, de várhatóan a Bayern München színeiben nem is gyarapítja tovább 351 élvonalbeli mérkőzésének számát. A klubvezetés azt követően döntött így, hogy Effenberg nyilatkozatával kivívta a szurkolók haragját.

Április 13-án valószínűleg utoljára húzta magára a Bayern München piros-kék mezét Stefan Effenberg. A középpályás a német Playboy legfrissebb számában elítélhető módon nyilatkozott a németországi munkanélküliségről, magára zúdítva ezzel a nép haragját. A Bayern vezetősége már a hét végi, Hertha elleni bajnokin sem számolt a szőke játékmesterrel, sőt ma külön, rendkívüli tanácskozáson döntenek sorsáról. "Uli Hoeness menedzserrel és Ottmar Hitzfeld vezetőedzővel hármasban leülünk, és eldöntjük, számítunk-e még Effenbergre az utolsó két bajnokin" - nyilatkozta Karl-Heinz Rummenigge, a klub alelnöke a német DSF sporttelevíziónak. A Kicker tudni véli, a középpályás nem szerepel a Wolfsburg elleni idegenbeli és a Rostock elleni hazai találkozón, s miután szerződése nyáron lejár, már nem lép pályára a klub színeiben. Effenberg eddig összesen 351 Bundesliga-mérkőzésen szerepelt.

A tavalyi német bajnokcsapat idén már biztosan nem nyerni meg az aranyérmet, így a nyáron nagy vérátömlesztésen esik át az együttes. Michael Ballack (Leverkusen) és Sebastian Deisler (Hertha) már aláírta szerződését, a legfrissebb hírek szerint a bajor gárda szeretné még megszerezni a Hajduk Split 22 éves, 190 cm magas horvát védőjét, Goran Sablicot, valamint a a Leeds United két ír labdarúgóját, Ian Harte-ot és Robbie Keane-t.

Pincési László

Ajánlat:

A Bundesliga állása és mesterlövészei

Korábban: