Vágólapra másolva!
A Magyarország - Spanyolország találkozó mellett szerdán további 24 helyszínen rendeznek barátságos labdarúgó-mérkőzéseket Európában, Dél-Amerikában és Afrikában. A világbajnok brazilok a június 30-i döntő óta először lépnek pályára, Fortalezában - a távozó Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány búcsúmeccsén - Paraguayt fogadják. A magyar válogatottal azonos Európa-bajnoki selejtezőcsoportban szereplő csapatok sem tétlenkednek: a kvalifikációs sorozatra való felkészülés jegyében a lettek Fehéroroszországot, a lengyelek Belgiumot látják vendégül, míg a svédek Moszkvába látogatnak.

A magyarok számára a spanyolok elleni mérkőzés mellett talán az orosz-svéd összecsapás lehet a legérdekesebb, hiszen az őszi Európa-bajnoki selejtezősorozatot éppen a skandinávok ellen kezdi meg a Gellei-csapat. A Tommy Söderberg, Lars Lagerbäck edzőpáros a lehető legjobb együttest próbálta összetrombitálni a mérkőzésre, noha olyan sztárok hiányoznak majd a Lokomotív-stadionból, mint Patrik Andersson, Fredrik Ljungberg és Henrik Larsson.

Gellei reális esélyt lát a továbbjutásra/sport/magyarfoci/20020125konnyu.htmlA svédek ellen idegenben kezd a magyar válogatott/sport/magyarfoci/20020220asvedek.htmlMagyar focihttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=25350

A keretbe meghívást kapott egy újonc is, az angol Blackburn Rovers huszonkét éves labdarúgója, Nils-Eric Johansson is. Mellette még négy rutintalannak mondható játékos juthat szóhoz: Pontus Farnerud (AS Monaco), Kim Källström (Djurgardens), Rade Prica (Rostock), illetve Mattias Asper kapus (Malmö) egyaránt kétszer-kétszer ölthette magára a nemzeti mezt.

Közülük Prica várhatóan kezdő is lesz, a csapat tervezett felállása a következő: Hedman - Mellberg, Jakobsson, Mjällby, Lucic - Linderoth - Alexandersson, A. Svensson, A. Andersson - Prica, Ibrahimovic

Az oroszoknál is történt egy-két változás a világbajnoksághoz képest. Oleg romancev lemondása után Valerij Gazzajev lett a csapat szakvezetője, aki december elsejéig kettős funkciót tölt be, hiszen irányítja a CSZKA Moszkva együttesét is. A szakvezető első lépésként olyan sztárokat hagyott ki a keretből (tegyük hozzá: a bő, 29-es keretből!), mint a százszoros válogatott Viktor Onopko, vagy a spanyol Celta Vigo két ásza, Alekszander Mosztovoj és Valerij Karpin.

Onopko után az új csapatkapitány a Szpartak Moszkva csatára, Jegor Tyitov lett, aki most sérülése miatt nem szerepelhet a svédek ellen. Helyettese a kapitányi poszton Alekszej Szmertyin (Bordeaux) lesz.

Puskásról szól a szerdai magyar-spanyol/sport/magyarfoci/20020820puskasrol.html

"Nem zárjuk ki a veteránokat, de Onopkóék olyan bajnokságban játszanak, amelyben még nem kezdődtek meg a küzdelmek. Nem zártam be előttük az ajtót. De legyünk objektívek, az elmúlt évek generációja már nem fiatal, nem tarthat örökké. Ezért kell teljesen új csapatot építeni, s én az elkövetkező négy évben összerakom a legjobbakat" - nyilatkozta a szakvezető.