Vágólapra másolva!
Gellei Imre szövetségi kapitány kihirdette a jövő szerdán Luxemburgot vendégül látó labdarúgó-válogatott keretét, amely leginkább csatárposzton változott az utóbbi két Eb-selejtezőhöz képest. Gera Zoltán és Kabát Péter ismét meghívót kapott, Szabics Imre pedig először jut szóhoz a felnőttek között.

A sok sérülés miatt törhette a fejét Gellei Imre, hogy kiket hívjon meg a Luxemburg ellen készülő keretébe. A jövő szerdán, a Megyeri úton rendezendő barátságos mérkőzésen ugyanis a kapitány a legutóbbi, svédek elleni Eb-selejtező mérkőzésen szerepeltek közül nem számíthat a debreceni Böőr Zoltánra és Szekeres Tamásra, a zalaegerszegi Urbán Flóriánra és a Dinamo Kijevben futballozó Bodnár Lászlóra sem.

Szintén sérülés miatt nem kapott meghívót Fehér Miklós, ő viszont már legalább elkezdte az edzéseket a Benficában. A svédek elleni kerettagok közül ezúttal nem kap lehetőséget Korolovszky Gábor, mivel tőle azt várja a kapitány, hogy állandósítsa a helyét az Újpestben. A ciprusi AEL Limaszol csatára, Sebők József pedig Gera Zoltán visszatérése és Szabics Imre beválogatása miatt maradt ki.

Gera Zoltánon kívül visszatér a válogatotthoz a jó bajnoki formát mutató Zavadszky Gábor (MTK) és Kabát Péter (Denizlispor). Ahogy azt várni lehetett, újoncként bemutakozhat Szabics Imre, aki az utánpótlás válogatottban már szerepelt Gellei Imre keze alatt, s azóta egyre jobb teljesítményt nyújtva folyamatosan közelített az első csapathoz. Szabics legjobb ajánlólevele kétségtelenül a svéd olimpiai csapat hálójába lőtt négy gólja volt április 2-án.

A svédek ellen ugyan nem lépett pályára, ám most is kerettag Bódog Tamás (Mainz), Tokody Tibor (Újpest), Miriuta László (Duisburg) és Tóth Norbert (Videoton). Majd' minden meghívott játékos számíthat arra, hogy több-kevesebb ideig játéklehetőséget kap a mérkőzésen, egyrészt mert az idehaza játszó válogatott futballisták többségének immár sorrendben a hatodik mérkőzése következik majd szerda-szombat ritmusban, másfelől Gellei Imre vélhetően minél több focistáját szeretné kipróbálni.

Az ellenfél ugyan nem tartozik Európa élvonalába, sőt még a középmezőnybe sem, alábecsülni azonban nagy felelőtlenség volna. Nemcsak azért, mert a luxemburgi válogatott edzője Allan Simonsen, a korábbi dán válogatott világsztár, s mert a vendégeknek van játékosuk a német Mönchengladbachban, a spanyol Barcelonában és a francia Paris Saint-Germainben is, hanem azért is, mert Luxemburgot a norvégok, a dánok és a bosnyákok is csak nagy erőfeszítések árán, két góllal tudták legyőzni az Eb-selejtezőkön. Ezzel együtt a magyar válogatott célja természetesen a győzelem, valamint a megfelelő felkészülés a júniusban esedékes lettek elleni hazai és a San Marinó-i selejtezőre, amely mérkőzéseken ugyancsak fegyelmezetten, szívósan védekező ellenfelekkel szemben kell majd hatékony támadójátékot produkálnia Gellei Imre együttesének.

A keret:
kapusok:
Babos Gábor (NAC Breda)
Király Gábor (Hertha)

védők:
Bódóg Tamás (FSV Mainz)
Dragóner Attila (Ferencváros)
Fehér Csaba (NAC Breda)
Füzi Ákos dr. (MTK)
Juhár Tamás (Újpest)
Lőw Zsolt (Cottbus)

középpályások:
Dárdai Pál (Hertha)
Lipcsei Péter (Ferencváros)
Lisztes Krisztián (Werder Bremen)
Miriuta László (MSV Duisburg)
Tokody Tibor (Újpest)
Tóth Norbert (Videoton)
Zavadszky Gábor (MTK)

csatárok:
Gera Zoltán (Ferencváros)
Kenesei Krisztián (Zalaegerszeg)
Szabics Imre (Sturm Graz)
Tököli Attila (Ferencváros)
Kabát Péter (Denizlispor)

Bánki József