Vágólapra másolva!
Már biztos, hogy búcsút int a román első osztályba feljutott Nagyváradi FC-nek Csehi Zoltán, aki az NB I-ben bronzérmet szerzett Debrecennél folytatja pályafutását a következő két évben. Ezzel az is eldőlt, hogy elmarad egy premier, vagyis az első magyarországi légiós egyelőre nem mutatkozik be a román élvonalban.

A Videotontól két éve Nagyváradra igazolt játékos sikeres időszakot tudhat maga mögött, hiszen tavaly a Nyugati csoport gólkirálya lett 18 találattal, idén pedig 11 góllal járult hozzá a Körös partján 12 éve óhajtott feljutáshoz. A tíznapos vakáció után Váradra visszatért futballista tárgyalt a vezetőséggel a lejárt szerződésének a meghosszabbításáról, ám az egyeztetések nem vezettek eredményre. "Nagyon sajnálom, hogy el kell hagynom Váradot, nagyon szerettem itt lenni, a szurkolók is befogadtak, de a vezetők ugyanazt az ajánlatot tették, amely eddig is szerepelt a szerződésemben. Azért az A ligában más, mint a B-ben, ezért nem fogadtam el az eddigi feltételeket" - mondta a Kolozsváron megjelenő Krónikának Csehi.

A játékos ugyanakkor kissé elégedetlen volt amiatt, hogy az osztályozó előtt a feljutásért beígért 7 ezer dollárt még most sem kapták meg, és még ezen kívül is vannak elmaradt járandóságok.

"Azt is sajnálom, hogy Vízer Máriusz elhagyja a csapatot, mivel kétségem vannak afelől, hogy a városi vezetés meg tudja oldani a finanszírozást. Pesszimista vagyok abban a tekintetben is, hogy sikerül bennmaradnia a csapatnak. A tervezett erősítéseket látva nem bízom benne" - jegyezte meg Csehi, aki szerint hiába ígért következő idényre a nagyobb prémiumokat a vezetőség. "Amit eddig a román élvonalról hallottam, nagyon nehéz idegenben győzni, főleg egy újoncnak, hazai pályán pedig hiába nyeri meg a csapat a meccsek nyolcvan százalékát, a nagy prémiumok elmaradnak. Ha pedig az első három-négy meccsen ugyanannyi vereség jön be, akkor következhetnek a büntetések, ami a B ligában is megtörtént."

Bánki József