Társoldalunk:

Idegenben nyert a Bruges, otthon a Fener

A gall bajnokságban immár második hete "mozdulatlan" az élmezőny, vagyis nincsen változás az első három helyen, mindhárom dobogós ugyanannyi pontot szerzett. A különbség az elmúlt héthez képest csupán annyi volt, hogy ezúttal egyikük sem nyert, hanem mind a három gárda döntetlent ért el.

A sort a Lyon és a Monaco nyitotta, ez a két együttes még szombaton lépett pályára. A listavezető (amely továbbra is a sérült csapatkapitány, Ludovic Giuly nélkül lépett pályára) a kiesés ellen küzdő Toulouse FC vendége volt, és bár Didier Deschamps három csatárt is a pályára küldött a kezdő tizenegyben, mégis a hazaiak szereztek vezetést a második félidő elején, amikor Sylvain Didot ívelt fejese behullott a léc alá - a középpályásnak ez volt az első gólja az élvonalban. A nagyhercegség csapatának a fiatal középhátvéd, Gael Givet révén sikerült egalizálnia, a bekk szintén fejesből volt eredményes. A Monaco a játék képe alapján tulajdonképpen elégedett lehetett az egy ponttal, különösen, hogy a fő üldöző, a Lyon sem tudott nyerni.

Pedig egy ideig úgy tűnt, hogy a címvédő közelebb kerülhet a listavezetőhöz, hiszen hiába játszott a Lens fölényben a lyoniak ellen, a vendégeknek az első épkézláb támadásukból sikerült megszerezniük a vezetést: Dhorasoo kényszerítőzött Carriere-rel, majd a kapus hasa alatt a hálóba gurított. A Lens a második félidőben mindent egy lapra feltéve támadott, Joel Muller mester a télen igazolt, haiti származású csatárt, Wagneu Eloi-t is becserélte, és a csatár egy látványos szabadrúgásgóllal ki is egyenlített - Eloi-nak egyébként az elmúlt fél évben nem volt klubja, és a Lens nagy meglepetésre ajánlott szerződést neki. Érdekesség, hogy a csatár utoljára a Monacóban szerepelt, ahol most nagyon örülhettek a góljának.

Vasárnap tehát a PSG előtt adott volt a lehetőség, hogy egy esetleges győzelemmel feljöjjön a második helyre, és három pontra csökkentse hátrányát, ám mivel ellenfele a negyedik helyezett Auxerre volt, ez nem tűnt egyszerű feladatnak. Nem is volt az: a hazaiak az első félidő utolsó perceiben a góllövőlista élén álló Djibril Cissé góljával megszerezték a vezetést, és a párizsiaktól "csak" az egyenlítésre futotta: az utolsó percben a mindössze húszesztendős albán középpályás, Loik Cana volt eredményes, aki eddigi pályafutása során még sohasem talált be az élvonalban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK