Vágólapra másolva!
Akárcsak az FC Bruges elleni UEFA-kupa-mérkőzésen, a Videoton elleni, 2-0-ra megnyert vasárnapi bajnokin is a mezőny legjobbjának bizonyult Sándor Tamás, a Debrecen játékmestere.

- A belgák elleni küzdelmes kupameccs után nem tartott attól, hogy fáradtak lesznek a bajnokin, elvégre a magyar labdarúgók nem szokták meg a sorozatterhelést?
- De bizony megfordult a fejemben, hogy nem lesz könnyű a fegyelmezett csapatként megismert Videoton ellen kilencven percig diktálni a tempót, ami nem is sikerült, a győzelem viszont igen, s ez a lényeg. A belgák elleni visszavágó sokat kivett belőlünk, és újfent bebizonyosodott, más a nemzetközi porond és más a magyar bajnokság. Persze a forgatókönyv is más volt, mivel múlt szerdán végig koncentrálni kellett, mert egyetlen meccsen, esetleg egyetlen gólon múlhatott a siker, míg a bajnokságban azért van lehetőség a javításra. Talán ezért is futballoztunk higgadtabban a Videoton ellen.

- Az ön formájára mindenesetre nem lehet panasz.
- Valóban jól ment a játék, örülök, hogy gólpasszal járulhattam hozzá a győzelemhez, ám nem tagadom, magam is éreztem azért a szerdai kupameccs fáradalmait.

- Mely csapatokat tartják a legfőbb riválisnak a bajnokságban?
- Egyelőre mindenkire figyelnünk kell. Ebből a fordulóból szerencsére jól jöttünk ki, hiszen az élen álló Balaton FC és a Fradi is pontokat veszített, igaz, az MTK nyert. Reméljük, a végén mi lehetünk a legboldogabbak, és nem bánnánk, ha néhány riválist le tudnánk szakítani. Úgy érzem, a Fradi és a Debrecen között dől el az aranyérem sorsa, remélem, a javunkra.

- Remek formáját figyelembe véve nem bánja, hogy korábban lemondta a válogatottságot?
- Nem, mivel ezt Lothar Matthäus szövetségi kapitánnyal korrekt módon megbeszéltük, és ő tudomásul vette a döntésemet. Továbbra is úgy gondolom, a válogatottnál a jövőben a fiatalokra kell építeni.

Bánki József