Vágólapra másolva!
Értékes győzelmet aratott Békéscsabán a Debrecen együttese, hiszen a Fradi újabb pontvesztése okán a hajdúságiak az éllovas zöldek nyakán lógnak immáron. A viharsarki kilencven perc során ismét eredményes volt Kerekes Zsombor, aki így a kaposvári Oláh Lóránttal holtversenyben továbbra is vezeti a góllövőlistát.

- Utólag visszatekintve, mennyire volt nehéz megszerezni a három pontot Békéscsabán? - kérdeztük a csatárt.
- Nehéz küzdelem volt, nem lazíthattunk egy percet sem, amit valahol magunknak köszönhettünk, hiszen már az első félidőben eldönthettük volna a meccset. Ráadásul a vasárnapi, Ferencváros elleni rangadó terhelését is éreztük a lábainkban, többek között ezért is volt szükség maximális koncentrálásra. A lényeg azonban, hogy nyertünk és ott lihegünk a Fradi nyomában.

- Mivel igazán lendületbe jött a Debrecen, a válogatott máltai fellépése okán most mennyire jön jól a csapat számára a tíz napos szünet?
- Szükségünk van erre, hiszen az elmúlt napokban meglehetősen elfáradtunk. Nekem úgyszintén jól jön mindez, mert még mindig fáj a Fradi ellen összeszedett bordasérülésen, az elkövetkezendő napokban azonban ki tudom kúrálni ezt is.

- Mivel a kínai bajnokságból való hazatérése után Pécsett futballozott, adja magát a kérdés, milyen érzésekkel készül a jövő heti baranyai fellépésre?
- Sok barátot szereztem Pécsett, a játékosokkal és Nagy Tamás vezetőedzővel kifejezetten jó volt a kapcsolatom, igaz, a szurkolók csak azután fogadtak el, hogy elkezdtem lőni a gólokat, ettől függetlenül örömmel megyek Mecsekaljára. Persze, a kilencven perc erejéig a barátságot felfüggesszük, hiszen számunkra a győzelem a cél Pécsett. A tíz nap arra is jó lesz, hogy felkészüljünk erre a találkozóra, ugyanis nehéz, de sikeres kilencven percre számítunk, s persze a győzelmünk mellett azért is szorítunk, hogy a Fradi ne nyerjen Zalaegerszegen.

- Ezek szerint, mivel a pécsi fellépés után az utolsó őszi körben a ZTE-t fogadják, a tabella tetejéről kívánnak téli szabadságra menni?
- Valóban ez a vágyunk és tervünk, ám ehhez az említett két nehéz meccsünket meg kell nyerni, miközben a Ferencvárosnak pontokat kellene hullajtania. A legfontosabb, hogy mindegy mikor, csak előzzük be a zöld-fehéreket, elvégre Debrecenben mindenki ki van már éhezve a sikerre.