Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pénteken dönt a félbeszakadt Internazionale-AC Milan Bajnokok Ligája-negyeddöntő második mérkőzésének sorsáról, illetve a szükséges retorziókról.

A találkozó a 73. percben a vendégek 1-0-s előnyénél szakadt félbe, miután a hazai drukkerek petárdazáport zúdítottak a pályára, és eltalálták Didát, a Milan kapusát.

Ekkor bevonultak a csapatok az öltözőbe, majd 25 perccel később folytatták a játékot, ám az önmagukról megfeledkezett szurkolók ismét belekezdtek a dobálásba, így Markus Merk játékvezető lefújta az összecsapást.

A mérkőzés jegyzőkönyvében így - ideiglenesen - 1-0-s Milan-győzelem szerepel. Az első találkozót a Milan nyerte 2-0-ra. A döntés az ellenőrző és fegyelmi bizottság kezében van, amely - az UEFA jelzése szerint - pénteken 14 órakor ülésezik.

Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök - nem részletezetett - drasztikus intézkedéseket sürget az olasz labdarúgó-stadionokban eluralkodott erőszak visszaszorítására.

Az AC Milan tulajdonosaként is ismert politikus szerint csak a sürgős, s megfelelő döntések révén előzhetők meg a Bajnokok Ligája kedd esti milánói negyeddöntőjét félbeszakító randalírozáshoz hasonló esetek. Berlusconi szerdán arra utasította a belügyminisztert, hogy gyorsítsa fel a nemrég elkezdett, megelőző intézkedéssorozat kiterjesztését.

A vesztes fél részéről Roberto Mancini edző értékelt: "Nagyon szomorú vagyok, hogy kiestünk, mindent megtettünk, amit tudtunk. Kiegyenlített mérkőzés volt, a Milan kihasználta az első lehetőségét, ahogy az idei mérkőzéseinken tette, és Dida mindent védett. Nagyon sajnálom, hogy így ért véget a mérkőzés, nincs miért hibáztatni a játékosaim, és nem tudok mit mondani a szurkolóknak."

Carlo Ancelotti, a Milan mestere érthetően boldogabb volt: "Remekül játszottunk az első félidőben, a szünet után azonban visszaestünk. Szoros meccs volt, az Inter rá volt kényszerítve, hogy támadjon, Sevcsenko gólja pedig megkönnyítette a dolgunkat. Nem vagyok kifejezetten elégedett a mai teljesítményünkkel, de boldog vagyok, hogy elértük az elődöntőt, kár, hogy így lett vége a derbinek. Nincs kifejezett vágyam, hogy ki legyen az ellenfelünk, a Lyon és a PSV nagyjából hasonló játékerőt képvisel."

Ivan Cordoba, a kék-feketék kőkemény hátvédje nem értett egyet a mérkőzés félbeszakításával, és megvédte az Inter-szurkolókat: "Érthető volt a drukkerek reakciója azok után, hogy Merk nem adta meg Cambiasso gólját. Nem tudok rájuk rosszat mondani, mert nem tudtuk véghezvinni amire készültünk, és nyilván ez is közrejátszott a viselkedésükben. Hogy miért tapsoltam meg a német bírót, amikor lefújta a meccset? Nem gyúnyolódásnak szántam, inkább csak ösztönösen jött, mert nem értettem, miért érvénytelenítette a gólunkat."

Egyes források szerint az Inter-drukkerek előre készültek a "tűzijátékkal", és ezzel akarták kifejezni csalódottságukat az újabb sikertelen szezon miatt, illetve üzenni Massimo Morattinak meg a vezetőségnek.

[origo]/(MTI)

Botrány Milánóbanhttp://origo.hu/sport/focivilag/bajnokokligaja/20050412munchenben.html?pIdx=1