Vágólapra másolva!
Lemondott a Magyar Labdarúgó Ligában (MLL) és a Magyar Hivatásos Labdarúgó Ligában (MHLL) betöltött elnöki tisztéről Tarsoly Csaba. A győri klubtulajdonost múlt csütörtökön választották meg mindkét posztra.

Tarsoly a közleményében úgy fogalmaz: "A választási procedúra közben meggondolatlanul nem sportvezetőhöz méltó kijelentést tettem Mészöly Kálmánra, amit megbántam. Mivel sportember vagyok és a magyar sportért, a magyar labdarúgásért tevékenykedem, ezért kijelentéseim is a magyar sport érdekeit kell hogy képviseljék. Méltatlan viselkedésemmel ezt a szabályt megszegtem, ezért ezúton lemondok a Magyar Labdarúgó Liga elnöki, valamint a Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga elnöki tisztségéről."

Az MLL közgyűlésén Tarsoly a szavazás első körében 12-9-re győzött Mészöly Kálmán ellen, de kétharmados többségre volt szükség a sikerhez, így folytatódott a procedúra. A második és harmadik forduló sem hozott döntést, majd Mészöly visszalépett, s indulatosan távozott a helyszínről, mert mint mondta, előzetesen a klubok többsége a támogatásáról biztosította őt, a szavazás azonban korántsem ezt az elköteleződést tükrözte.

Az egyedül maradt Tarsolyt - aki egyik felszólalásában megsértette Mészölyt, sajtóhírek szerint "letolvajozta" - végül 24-2 arányban választották meg.

Az öttagú elnökségbe még az NB I-es csapatok képviseletében Kovács Péter (Újpest) és Szima Gábor (Debrecen), míg az NB I/B-s együttesek képviseletében Mátyás Tibor (BKV) és Ferenc Gábor (Szolnok) került be.

Az MLL után az MHLL is tisztújítást tartott, melyen mind az elnök személyében, mind az elnökség összetételében ugyanazt a felállást szavazták meg a tagok, mint az MLL esetében.

Mészöly Kálmán azt mondta, korainak tartja, hogy részletesen reagáljon a hétfői lépésre, ugyanakkor közölte, ha a lemondás gesztus akart lenni Tarsoly részéről, az így akkor is kevés. "Ahogy az ülésen is mondtam, paprikajancsi nem akarok lenni" - tette még hozzá.