Társoldalunk:

A Slavia tovább harcol igazáért a BL-ben

2005.06.29. 22:36

A Cseh Labdarúgó Szövetség által támogatott Slavia Praha hivatalosan is benyújtotta tiltakozását a címvédő FC Liverpool Bajnokok Ligája-indulásának ügyében.

A csehek azt nehezményezik, hogy ha a szigetországi együttes eljut a selejtező harmadik fordulójáig, akkor a Slavia nem lesz kiemelt a kvalifikáció utolsó körében, azaz jóval nehezebb riválist kaphat a csoportkörbe jutásért.

"Az lenne a sportszerű, ha a Slavia megőrizné addigi helyét a harmadik körre is. Így szolgálnánk méltó módon az igazságos sport eszméjét, amit az UEFA is támogat" - szerepel a hivatalos tiltakozásban.

A Liverpool csak június 10-én kapott engedélyt arra az európai szövetségtől (UEFA), hogy címvédőként mégis indulhasson a legrangosabb kupában, noha a Premier League-ben elért ötödik helyezésével elvileg nem harcolta ki a szereplés jogát. Az angol gárda ugyanakkor már a selejtező első fordulójában kénytelen lesz pályára lépni.

"Tiszteletben tartjuk az UEFA érveinek egy részét, de nem szeretnénk, ha hátrány érné a Slaviát" - jegyezte meg Petr Fousek, a cseh szövetség főtitkára.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK