Vágólapra másolva!
Kedden négy mérkőzéssel folytatódott a labdarúgó Bajnokok Ligája sorozata. A nyolcaddöntő rangadóján a két nem éppen csúcsformában lévő csapat, a Real Madrid és a Bayern München csapott össze egymással, a hazaiak változatos, jó mérkőzésen a kétgólos Raúl vezérletével 3-2-re nyertek. Ugyancsak győzött hazai pályán a PSV az Arsenal ellen, a másik angol csapat, a Manchester United a Lille vendégeként diadalmaskodott, míg a Celtic-Milan összecsapáson nem zörrentek meg a hálók.

Eredmény, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Real Madrid (spanyol) - Bayern München (német) 3-2 (3-1)
Madrid, Santiago Bernabéu-stadion
v.: De Bleeckere (belga)
Real Madrid: Casillas - Torres, Helguera, Cannavaro, Roberto Carlos (Raúl Bravo, 59.) - Beckham, Gago, Guti, Raúl - Higuain (Robinho, 53.), Van Nistelrooy
Bayern München: Kahn - Sagnol, Lúcio, Van Buyten, Lahm - Van Bommel, Hargreaves, Demichelis (Salihamidzic, a szünetben) - Demichelis (out) (Bayern), Schweinsteiger (Scholl, 79.) - Makaay, Podolski (Pizarro, 61.)
gól: Raúl (10., 27.), Van Nistelrooy (34.), illetve Lúcio (23.), Van Bommel (89.)

A Real Madrid és a Bayern München 1999 és 2004 között szinte rendszeresen összefutott a Bajnokok Ligájában, ebben az időszakban a két együttes összesen négy párviadalt vívott egymással, egyszer pedig a csoportkörben találkozott. A mérleg a spanyolok felé billen, hiszen a négy alkalomból háromszor ők mentek tovább.

A hazaiaknál ezúttal a lábsérüléssel bajlódo Sergio Ramos nem léphetett pályára, őt Miguel Torres próbálta meg helyettesíteni, de nem játszhatott a bokasérült Mahamadou Diarra sem.

A bajoroknál Owen Hargreaves a kezdőcsapatban kapott helyet, elöl Lukas Podolskira és Roy Makaayra várt a gólszerzés feladata.

Forrás: EPA

Gyorsan vezetést szerzett a Real, a kezdeti kóstolgatás (egy-egy Van Nistelrooy- és Van Bommel-kísérlet) után a 10. percben Raúl vette be Kahn kapuját (1-0). Tizenhárom perc telt el, s nagyon fontos gólt szerzett a Bayern: Sagnol jobboldalról ívelt középre labdát, Lúcio pedig megelőzve Cannavarót a kapuba fejelt (1-1)

A 27. percben ismét a Madrid következett, ezúttal Beckham csavart középre egy szögletet, az érkező Helguera kicsavarodott testhelyzetben a kapu felé fejelt, a labda pedig furcsa ívet leírva úgy pottyant a bal sarokba, hogy a gólvonalon álló Raúl még belepiszkált (2-1).

Megroggyant a Bayern, újabb hét perc telt el, Beckham 35 méterről ahelyett, hogy kapura bombázott volna egy szabadrúgást középre emelt, a berobbanó Van Nistelrooy pedig a kiszolgáltatott helyzetben lévő Kahn mellett a kapu közepébe lőtt.

A 36. percben Makaay került ziccerbe, de Iker Casillas védett. Egy perccel ksőbb Beckham szabadrúgása Kahn kezei között halt el.

Ottmar Hitzfeld a szünetben cserélt, Demichelist Salihamidzic váltotta, de nem sokat változott a kép. Az 50. percben Beckham 50 méteres passzával Higuain került ziccerbe, de Kahn elvetődve védett. Két perccel később ismét Beckham villant, 22 méteres szabadrúgását Kahn csodálatos vetődéssel tolta ki a jobb felső sarokból.

A hajrában is egyértelműen a Real fölénye érvényesült, a 89. percben mégis a Bayern szépített Van Bommel 16 méterről megeresztett bombájával (3-2), visszahozva a reményt a visszavágóra.