Vágólapra másolva!
Gyomorfertőzést kapott Vaskó Tamás, a szombati, Bosznia-Hercegovina elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott védője. Az angol Bristol City játékosának egészségi állapotáról az orvosok szerdára ígérik a pontos diagnózist.

Az eredeti programnak megfelelően Várhidi Péter kedden délelőtt és délután is körülbelül másfélórás edzést tartott a tatai edzőtáborban a válogatott keret tagjainak. A Bosznia-Hercegovina elleni szombati, illetve a Törökország elleni szerdai Eb-selejtezőre készülő játékosok a foglalkozásokon különböző taktikai variációkat, támadásokat gyakoroltak.

Az időjárás ugyan nem volt a legkedvezőbb, de a kapitány el tudta végeztetni azt a munkát, amelyet előirányzott. Délben megérkezett Vanczák Vilmos, aki csapata, a Sion hétfői bajnokija miatt késett, késő délután pedig Tőzsér Dániel, aki az AEK Athén színeiben BL-selejtezőn lépett pályára a Sevilla ellen.

Kedd délután meglátogatta a válogatottat Kisteleki István, az MLSZ elnöke és dr. Bienerth Gusztáv, a szövetség új nemzetközi igazgatója. A vezetők megnézték az edzést, majd jó hangulatban elbeszélgettek a játékosokkal és a stáb tagjaival.

Délután Tornyi Barnabás számolt be a szövetségi kapitánynak az általa a helyszínen megtekintett júniusi Bosznia-Hercegovina - Málta (1-0) Eb-selejtezőről. A beszámolón kívül Várhidi Péter megnézte a szintén júniusban lejátszott bosnyák - török (3-2) meccs felvételét is, amelyeket hasznosíthat a felkészítés során.