Vágólapra másolva!
Az NB I-es labdarúgócsapatot működtető Vasas Futball Kft. szerdán közleményben tudatta, hogy a jövő hétvégén mindenképpen az Illovszky-stadionban csap össze egymással a Vasas-Híd és az Újpest.

"Értesültünk azokról a híresztelésekről, miszerint a soron következő, Újpest FC elleni hazai mérkőzésünk talán nem a Fáy utcában kerül megrendezésre. Ezúton szeretnénk minden szurkolót biztosítani arról, hogy ez nem fordulhat elő, így a piros-kékek és a lilák biztosan az Illovszky Stadionban, Angyalföldön fognak összecsapni!" - olvasható az Fcvasas.com oldalon. "Nem kívánunk viszont állást foglalni a Vasas Futball Kft. állítólagos tartozásáról a Vasas SC felé, ami érinti a kft év eleji megvételét megelőző ügyvezetést is. A labdarúgó-szakosztály új ügyvezetője, Füzesi Zsolt nemrég lépett hivatalba, az átadás-átvétel jelenleg is tart, egyet azonban ígérhetünk: kérdés nem marad tisztázatlanul."

Az elmúlt napokban olyan hírek láttak napvilágot, melyek szerint a Vasas SC és az NB I-es labdarúgócsapatot működtető kft., valamint annak többségi tulajdonosa, a Híd Zrt. között fennálló anyagi vita miatt veszélybe került a jövő szombati, Vasas-Újpest mérkőzés megrendezése az Illovszky Stadionban.

Markovits László klubelnök kedden sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az erre vonatkozó értesüléseket, a Népszabadság azonban szerdán azt írta, a Vasas SC elnöksége határidős felszólítást küldött a futball kft.-ben 99 százalékos tulajdonos Híd Akvizíciós Zrt.-nek, hogy rendezze nagyjából 15 millió forintos tartozását.

Az újság szerint amennyiben ez október 2-ig - azaz az Újpest elleni bajnoki mérkőzésig - nem történik meg, akkor a kft.-ben 1 százalékot birtokló klub az eredeti megállapodást szerződésszegés miatt érvénytelennek tekinti, és abban az esetben a 99 százalékos tulajdonrész "visszaszáll" a Sport Clubra.