Vágólapra másolva!
Kedden még a Győr-Moson-Sopron megyei fegyelmi bizottság sem tudott döntést hozni a vasárnapi, Agyagosszergény-Barbacs megyei harmadosztályú bajnoki mérkőzésen történt tömegverekedés ügyében, ugyanis az adatok és a tanúk alapján nem sikerült megfelelően tisztázni az ügyet.

A 64. percben tömegverekedés miatt félbeszakadt az Agyagosszergény-Barbacs megyei harmadosztályú bajnoki mérkőzés, ám a Győr-Moson-Sopron megyei szövetség fegyelmi bizottsága kedden nem tudott ítéletet mondani. A tárgyalás a jövő héten folytatódik.

A Kisalfold.hu beszámolója szerint tömegverekedés alakult ki a játéktéren, ütés- és rúgásváltás történt, az egyik játékos szájából folyt a vér, de egyetlen színes kártya sem villant a játékvezető kezében.

Göndöcs László szerint azért nem állított ki senkit, mert mindenki benne volt a csetepatéban. "Olyan gyorsan követték egymást az események, hogy mire közelebb értem, már tömegesen ütötték-rúgták egymást a játékosok. Valóban nem állítottam ki senkit, mert mire odaértem, szinte már mindenki ütött mindenkit. A rendezők hamar bejöttek a játéktérre, és segítségükkel helyreállt a pályán a rend."

A játékvezető szerint olyan hangulat alakult ki, hogy nem látta biztonságosnak a játék folytatását, ezért félbeszakította a mérkőzést.

Kajtár Attila, a vendégcsapat elnöke szerint a bíró miatt fajult eddig a találkozó, az első félidőben meg kellett volna fegyelmeznie a játékosokat.

"A második félidő közepén két játékos harcolt a labdáért, amikor ütköztek, a hazai játékos megütötte a miénket, akit még vasárnap este a csornai orvosi ügyeletre kellett vinni. Az esetnél én valóban nem vártam meg a játékvezető engedélyét, és beszaladtam a játéktérre, de csak azért, hogy a sérült játékosunkat ápoljam" - emlékezett vissza.

Riba János, az Agyagosszergény elnöke azt mondta, tizenhárom éve dolgozik az egyesület elnökeként, de ilyen, nem sportpályára való eseményekkel még nem találkozott.

"A mi játékosunkat úgy megrúgták a tömegverekedésben, hogy felszakadt a szája, és mintegy két centiméteres sebet kellett összevarrni az orvosnak. Véleményem szerint, ha a szabálytalanság után a két egymásnak eső játékost kiállítják, befejeződhetett volna a találkozó."