Vágólapra másolva!
A Manchester United jelenlegi harmadik számú kapusa, Tomasz Kuszczak nem érti, hogy az angol címvédő miért nem engedte el őt kölcsönben a Leeds Unitedhez. A 29 éves játékos mindenképpen futballozni szeretne, hogy a lengyel válogatott tagja lehessen a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokságon.

Tomasz Kuszczak kifakadt: a tízszeres lengyel válogatott kapus szerint a Manchester United vezetőedzője, Sir Alex Ferguson megakadályozta, hogy a másodosztályban szereplő Leeds Unitedhez igazoljon kölcsönben.

A 29 éves futballista az év végéig igazolt volna Leedsbe, ahol játékban maradhatott volna, ami azért (is) fontos számára, hogy a lengyel válogatott szövetségi kapitánya, Franciszek Smuda számoljon vele a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokságon, amelynek Lengyelország a társrendezője lesz.

"A Manchester United rabszolgája lettem" - idézte a Skysports.com Kuszczakot, aki a legutóbbi fordulóban, a Sunderland elleni 1-0-ra megnyert bajnokin még a kispadra sem fért oda. A kapuban a norvég Anders Lindegaard állt, a cserék közé pedig a spanyol David De Geát jelölte Alex Ferguson.

"Frusztrált vagyok, de nem akarom Fergusont kritizálni, mert ez nem az én stílusom" - folytatta a kapus.

"Beszéltem vele nemrég, és arra kértem, hagyjon elmenni még a januári átigazolási szezon előtt. Azt mondtam neki, játszani akarok, hogy visszakerülhessek a válogatottba, mivel már a nyakunkon van a foci-Eb - de úgy tűnik, őt ez nem érdekli."

Kuszczak szerint nem sokkal a beszélgetésük után jött a Leeds United megkeresése, de klubja nem járult hozzá a csapatváltásához. "Tisztelem Fergusont, nagy edzőnek tartom, de azért remélem, januárban el fog engedni" - tette hozzá a játékos, aki korábban a Hertha BSC-ben és a West Bromwich Albionban is szerepelt.