Vágólapra másolva!
Michael Appleton, a Portsmouth menedzsere szerint a szurkolók még nem látták, hogy a csapat magyar csatára, Futács Márkó milyen erősen is képes meglőni a labdát.

Futács a legutóbbi két mérkőzésén két gólt szerzett, a Leicester ellen 1-1-re végződött másodosztályú angol bajnokin hatalmas erővel rúgta a kapuba a labdát, de Appleton szerint ez még messze van attól, amit ő tud.

"Nem látták még Márkó igazi rakétáit" - idézte a klub honlapja a szakembert.

"Nagy gólt lőtt a Leicesternek, de nagyon várom már, hogy megmutassa a szurkolóknak, milyen erőset is tud valójában lőni. A Watford ellen is volt egy lövése, amely a kapufán csattant. Ha az bemegy, kereshették volna a labdát, mert kiszakítja a hálót."

Appleton szerint a 21 éves magyar csatárnak az erős lövések mellett az a másik nagy előnye, hogy rendkívül erős, és jól tartja meg a labdát.

Futács Leicester elleni gólja:


"Nagy, erős, veszélyes srác, akit hiába próbálnak legyűrni a védők, valahogy mindig kibújik az ölelésükből. Azt szoktam tőle kérni, hogy többet legyen középen, és többször kérje a labdát. Ezzel együtt nagyon elégedett vagyok a teljesítményével, egyre jobb játékos lesz belőle. Most az a legfontosabb, hogy ezen a szinten tartsuk őt. Nem szabad, hogy visszaeessen, vagy elszálljon magától, ugyanúgy kell dolgoznia, ahogy eddig is tette."

A Portsmouth vasárnap az FA-kupában a Chelsea ellen lép pályára, minden bizonnyal Futács Márkóval a kezdőcsapatban.