Társoldalunk:

Kötelező hazugságvizsgálat vár a Plovdiv futballcsapatára

2012.09.25. 12:54

Hazugságvizsgálatnak vetik alá a bolgár labdarúgó-bajnokságban szereplő Lokomotív Plovdiv játékosait és a klub szakmai stábját, miután a csapat meglepetésre kikapott szombaton a sereghajtó Botev Vracától.

A liga 2004-es győztese az idei szezonban még veretlen volt, igaz, a Lokomotiv Szófia (1-1), a Litex Lovecs (1-1), a CSZKA Szófia (0-0), illetve Csernomorec Burgasz (1-1) elleni döntetlensorozat után csak egyszer nyert eddig, a Minyor Pernikkel szemben 5-3-ra.

Riválisa, a Botev Vratsa azonban a bajnokság első öt meccsén nyeretlen maradt, ezért sokan fogadási csalást sejtenek a meglepetés mögött.

"A vereség ellen egyik csapat sincs bebiztosítva, de el kell ismernem, hogy a legutóbbi mérkőzésünk nagyon furcsán alakult" - nyilatkozta a helyi médiának Veszelin Mareski, a Lokomotív tulajdonosa. "Mivel a tisztességes, becsületes játék számomra nagyon fontos, a hazugságvizsgálaton minden labdarúgó és edző részt vesz majd."

A bolgár szövetség (BFU) szeptemberben bejelentette, hogy egy ügyész négy bajnoki mérkőzés ügyében indított vizsgálatot, mert ezekkel az összecsapásokkal kapcsolatban felvetődött a fogadási csalás gyanúja.

A bolgár média jelentései szerint az ország futballjában évek óta jelen van a korrupció és a mérkőzések befolyásolása, de eddig még senkiről sem bizonyosodott be, hogy érintett volna ilyen ügyben. Az Európai Bizottság többször kritizálta a helyi hatóságokat, amiért nem hoznak szigorú intézkedéseket a probléma megelőzése és megoldása érdekében.