Vágólapra másolva!
1986-ban és 2008-ban is november ötödikén csapott össze a Juventus a Real Madriddal, mindkétszer az olaszok győztek. Hogy így lesz-e harmadszor is, megnézheti az Origo élő streamjén.

Nincs tévéközelben? Nézze élőben a Juventus-Real Madrid meccset itt!

Kedd este a Bajnokok Ligája B csoportjában újabb klasszikus Real Madrid-Juventus rangadót rendeznek. Az eddigi mérleg a spanyoloknak kedvez, ám nagyon szoros: 15 meccs, 8 Real-, 7 Juve-győzelem, döntetlent tehát még nem is játszottak. Ezúttal, hazai pályán kiegyenlíthet a Juventus, elvégre eddig 5-1-re nyerte a torinói csatákat.

Antonio Conte együttesének jó babonát jelenthet a dátum: november ötödikén eddig kettőből kettő az olaszok mérlege. 1986-ban, a BEK második fordulójában Antonio Cabrini góljával győzték le a Realt, amely azonban büntetőkkel továbbjutott. 2008-ban BL-csoportmeccsen találkozott a két csapat, Alessandro Del Piero mindkét félidőben lőtt egy-egy gólt, más nem is talált be azon az estén. Jellemző, hogy a Bernabeu közönsége állva tapsolt a ballal és jobbal is gólt szerző csatár lecserélésekor.

Del Piero-parádé négy nappal a 34. születésnapja előtt:

Az idei BL-kiírásban sokkal jobban áll a Real, ha nyer Torinóban, továbbjut, így két csoportkört is lazábbra vehet. A Juventus ellenben még nyeretlen, ám ha most megtöri ezt a sorozatot, a saját kezében lesz a sorsa továbbra is.

Bár pontszámban nagy a különbség a két csapat közt, a Juventus támad becsülettel: többször találta el a kaput a Realnál (33-31), többet is próbálkozott (32-21), valamint jóval több szögletig jutott (32-11). Conte együttesének tehát a hatékonyságot kellene növelnie.

A B csoport állása:
1. Real Madrid 9 pont
2. Galatasaray 4
3. Juventus 2
4. Köbenhavn 1

A Juve-Real rangadóról akkor sem marad le, ha épp nincs tévé előtt: egy regisztráció után bruttó 330 forintért mobilon is meg tudja nézni a Sport TV közvetítését. A BL-idény későbbi meccsein is minden fordulóban megtalálja majd az online streamet a Sport TV meccseiről.