Klopp ideális Guardiola-utód lehetne

Pep Guardiola, Jürgen Klopp, foci
GERMANY, Munich : Dortmund's head coach Juergen Klopp (R) and Bayern Munich's Spanish head coach Pep Guardiola greet each other prior to the German first division Bundesliga football match FC Bayern Munich vs Borussia Dortmund in Munich, southern Germany on November 1, 2014. AFP PHOTO / DPA / LUKAS BARTH
Vágólapra másolva!
Franz Beckenbauer, a Bayern München tiszteletbeli elnöke el tudná képzelni Jürgen Kloppot a labdarúgócsapat következő edzőjének. Főleg azért, mert 2013-ban már majdnem ő lett Jupp Heynckes utódja.

"Abszolút el tudnám képzelni Jürgen Kloppot a Bayern következő edzőjének, mint Pep Guardiola utódja. Amikor még elnökként dolgoztam, gyakran beszéltünk róla, mint lehetséges megoldásról, illene a csapathoz. Szóval hosszútávon mindenképpen megér egy kérdést" - nyilatkozta Franz Beckenbauer a német Sky csatornának.

Ezt megerősítette a Bayern tanácsadó-testületének egy volt tagja, Helmut Markwort is, a Focus című hetilap korábbi főszerkesztője szerint 2013-ban óriási esély mutatkozott arra, hogy Jupp Heynckes helyére Klopp érkezzen a bajorokhoz.

Pep Guardiola és Jürgen Klopp Forrás: AFP/Lukas Barth

Beckenbauer szerint csak az a kérdés, hogy Guardiola meddig marad Münchenben. "A szerződése 2016 nyaráig köti a klubhoz, de nem tudom elképzelni, hogy távozzon. Szereti Münchent, sikeres a csapattal, és tudja, hogy a jövőben is az lehet, hiszen megkap mindent, amit csak akar. Ennek ellenére Klopp mindig is téma marad Münchenben."

A Bayern az utóbbi időben többször is kapcsolatba került a Dortmunddal, hiszen előbb 2013 nyarán Mario Götzát, majd tavaly Robert Lewandowskit is átcsábította.