Társoldalunk:

49 százalék, hogy a magyarok kijutnak a foci-Eb-re

2015.10.30. 15:35

Kovács Péter, a norvég Sarpsborg 08 magyar csatára úgy látja, hogy Magyarország Norvégiához képest sokkal inkább Eb-pótselejtezős lázban ég. A magyarokat senki nem tartja esélyesebbnek, még ő sem.

"Olvasom a magyar és a norvég sajtót, és úgy látom, hogy odahaza a média sokkal többet foglalkozik az Eb-pótselejtezőkkel" - nyilatkozta az Origónak a korábbi tízszeres magyar válogatott csatár.

"Norvégiában még két forduló hátra van a bajnokságból, a sajtó inkább erről és a norvég légiósokról ír. Napi szinten nem sokat lehet olvasni a két meccsről, itt még kerethirdetés sem volt, ha jól tudom, jövő kedden vagy szerdán kerül sor rá" - fogalmazott Kovács.

Mint elmondta, a helyi újságokban a szakértők a sorsolás után arról nyilatkoztak, hogy a norvég csapatot valamennyivel esélyesebbnek tartják a továbbjutásra.

Kovács Péter elismert légiós a norvég bajnokságban, az évek során több tucat gólt szerzettForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

"A legtöbben 60 százalékot adnak a norvégoknak, valaki kicsit óvatosabb, és azt mondja, 55 százalék, hogy továbbmegy Norvégia. De összességében mindenki optimistán várja a meccseket. Én 51:49 százalékot adok a norvégoknak, mert erős csapatuk van, de nem verhetetlenek. Remélem, a magyarok összehoznak egy jó keretet, és kiállítanak egy jó csapatot. A kétszer 90 perc során a napi forma fog dönteni."

Az egy év belgiumi kitérőjét leszámítva 2002 óta Norvégiában futballozó Kovácsnak már megvan a jegye az oslói odavágóra. "Kint leszek a stadionban, reméljük, egy jó meccset fogunk látni. Már eladták az összes vendégjegyet, így sok magyar is lesz a helyszínen, a jó hangulat így garantált."

Az oslói mérkőzésre november 12-én, a budapesti visszavágóra november 15-én kerül sor. A párharc győztese kijut a franciaországi Európa-bajnokságra.