Társoldalunk:

A Liverpool nagyot égett otthon, pedig felállt 0-2-ről

2017.01.21. 15:30

A Liverpool óriási meglepetésre hazai pályán kapott ki a (forduló előtt) sereghajtó Swansea Citytől 3-2-re a Premier League 22. fordulójának nyitó mérkőzésén, ezzel pedig még mindig nyeretlen a PL-ben 2017-ben. A Swansea története során először nyert az Anfield Roadon.

Az első félidőben nem láthatott gólt az Anfiled Stadion közönsége, a csapatok 45 perc alatt egyetlen kaput eltaláló lövést sem jegyeztek. A Liverpoollal 2015 novembere óta nem történt ilyen.

A második játékrészben aztán beindult a góltermés, Fernando Llorente öt percen belül kétszer is sokkolta a Liverpool védelmét. A Bilbao, a Juventus és a Sevilla korábbi csatára a 48. és az 52. percben is eredményes volt, ezzel pillanatok alatt kétgólos előnybe kerültek a vendégek.

Llorente már a harmadik dupláját szerezte a Premier League-ben, de a jelenlegi szezonban most talált be először idegenben.

Hazai részről Roberto Firmino lépett elő gólfelelőssé, a brazil szintén egy duplával egyenlített, de neki valamivel több időre volt szüksége, mint spanyol kollégájának: az 55. és a 69. percben vette be a walesiek kapuját.

Ekkor sokan elhitték, hogy a Pool bedarálja ellenfelét, de újból váratlant húzott a Swansea: az izlandi Gylfi Sigurdsson révén egy szerencsés góllal ismét előnybe kerültek a vendégek. A Liverpool védelme ezúttal sem volt a helyzet magaslatán, a Pool most kapott másodszor három gólt egy mérkőzésen, amióta Jürgen Klopp a vörösök menedzsere.

A meccsből még hátra volt 15 perc plusz a hosszabbítás, de Klopp csapata nem tudott újabb gólt szerezni, így kínos vereséget szenvedett és megszakította 17 mérkőzésig tartó hazai veretlenségét a PL-ben. A Swansea örülhet, bravúrgyőzelmével elmozdult az utolsó helyről és története során először nyert PL-mérkőzést az Anfielden.

Érdekesség, hogy a Liverpool első csapatként jutott el 50 szerzett gólig ebben a szezonban, a Swansea pedig első csapatként kapott 50 gólt, mégis utóbbi sétálhatott le széles mosollyal a pályáról.