Társoldalunk:

Tévez szerint 50 év múlva sem lesz sehol a kínai foci

2017.09.21. 18:25

A Sanghaj Shenhua támadója, egyben a világ legjobban fizetett játékosa szerint 50 év is kevés lenne, hogy a kínai foci felzárkózzon a világ élvonalába.

Az argentin Carlos Tévez nem a legszimpatikusabb módon oda piszkított, ahonnan enni kap, méghozzá nem is keveset. Tévez lassan egy éve igazolt Kínába a Boca Juniors csapatától, az élményeiről a francia televíziónak adott interjút.

Carlos Tévez nem felhőtlenül boldog KínábanForrás: Imaginechina/Stringer - Imaginechina/Stringer

Tévez a világ legjobban fizetett játékosa, a hírek szerint heti 750 ezer dollár körül keres. A 33 éves játékos, aki korábban szerepelt a Juventusban és a két manchesteri csapatban, 13 meccset vállalt eddig Sanghajban, ezeken három gólt szerzett.

„Dél-Amerikában vagy Európában gyerekként tanul meg mindenki focizni, Kínában ez másképp van. Itt teljesen más minden, a játékosok nem olyan képzettek technikailag és a szurkolók is másképp állnak a csapatokhoz. Szerintem ötven év sem lesz elég, hogy Európa vagy Dél-Amerika szintjére emelkedjen a kínai foci" – mondta Tévez.

A sanghaji csapat mindössze 12. a bajnokságban, Gus Poyetet a kínai Vu Jingui váltotta a vezetőedzői poszton, de egyelőre nem számíthat Tévezre, aki fizikálisan nincs rendben.