Áprilisban jön a focimennyország

Messi
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi celebrates with supporters after scoring his team's third goal during the UEFA Champions League round of sixteen second leg football match between FC Barcelona and Chelsea FC at the Camp Nou stadium in Barcelona on March 14, 2018. / AFP PHOTO / Josep LAGO
Vágólapra másolva!
Kis túlzással nem lesz olyan nap a hónapban, amikor ne rendeznének rangadót valamelyik európai topbajnokságban vagy kupában. Ami a gyerekeknek karácsony, az a focirajongóknak április.

A Bajnokok Ligája például Juventus–Real Madrid és Liverpool–Manchester City negyeddöntőkkel folytatódik. Spanyolországban lesz madridi derbi és Barcelona–Sevilla kupadöntő. Angliában José Mourinho és Pep Guardiola egymással meccsel, ráadásul ugyanezen a napon játsszák az Everton–Liverpoolt is.

Messiék akár még triplázhatnak is Forrás: AFP/Josep Lago

Olaszországban az elhalasztott Milan–Inter, az Inter–Juventus és a vélhetően a bajnoki címről döntő Juventus–Napoli a slágermeccs. A németeknél a Schalke–Dortmund, a franciáknál a PSG–Monaco.

Ja, és ez lesz az a hónap, ahol a legtöbb ligában bajnokot avatnak: a Bayern, a Manchester City és a PSG heteken belül matematikailag is bajnok lesz, de az Európában egyedüliként veretlen Barcelonának sincs már túl sok izgulni valója.

Eredmények és tabellák ITT.

A menetrend: