Társoldalunk:

A Tottenham beverte az utolsó szöget a Chelsea és Conte koporsójába

2018.04.01. 18:53

Az angol labdarúgó-bajnokság 31. fordulójának vasárnapi rangadóján a Chelsea a Tottenham gárdáját fogadta és bár Morata fejesével még vezetett, a Spurs Dele Alli vezérletével fordított, így gyakorlatilag lezárta a BL-indulást érő helyek kérdését a bajnokságban.

Antonio Conte csapata győzelmi kényszerben lépett pályára, hiszen ahhoz, hogy életben tartsa Bajnokok Ligájában való indulási reményeit, mindenképpen három pontra volt szüksége, főleg a tabellán közvetlenül, öt ponttal előtte álló városi riválissal szemben.

Ennek megfelelően meg is nyomták a meccs elejét a hazaiak, nagy Chelsea-rohamokkal kezdődött a találkozó, a Tottenhamnek pedig ez érezhetően nem ízlett. A 30. percben góllá érett a fölény, Moses beadására Lloris nagyon rosszul mozdult ki, Morata pedig könnyedén csúsztatott az üres kapuba.

A Tottenham városi riválisának otthonában ünnepelhetett nagy győzelmetForrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A folytatásban is maradtak támadásban a hazaiak, több esélyük is volt előnyük növeléséhez, a befejezések azonban rendre pontatlanok voltak, ez pedig a félidő hosszabbításában megbosszulta magát. Moses adott el hanyagul egy labdát, amit a társak a középen érkező Eriksenhez passzoltak, a dán pedig elemi erővel, védhetetlenül bombázott Caballero hálójába.

A második játékrész drasztikus változást hozott, a Chelsea érthetetlen módon visszavett, a Spurs pedig megérezte, hogy lehet keresnivalója, és Dele Alli révén négy perc alatt máris kétgólos előnyre tett szert.

Bár a folytatásban próbálkoztak a hazaiak, az átütőerő, a szív és a lélek már hiányzott a csapatból - ahogyan egyébként az egész idei szezonban. 

A Spurs 3-1-es győzelmével nyolc pontra ellépett a tabellán a Chelsea-től, így gyakorlatilag biztossá vált, hogy a címvédő a következő szezonban csak az Európa-ligában indulhat.