Társoldalunk:

A Schalke-Dortmundon dőlhet el a második hely sorsa a Bundesligában

2018.04.14. 13:25

A presztízsen kívül a második hely a tétje a Schalke és a Dortmund Ruhr-vidéki rangadójának, melyet vasárnap játszanak a német bajnokság 30. fordulójában.

A két csapat őszi mérkőzése igen emlékezetesre sikerült: az akkor hazai pályán játszó Borussia 25 perc után már 4-0-ra vezetett, a második félidőben azonban a Schalke kiegyenlített.

Mindkét csapat jó formában van: a Schalke legutóbbi hét meccséből hatot megnyert, míg a Borussia utolsó 17 Bundesliga-találkozójából mindössze kettőt veszített el. Mivel a két együttest csak egy pont választja el egymástól a tabellán, a mérkőzés győztese nagy lépést tenne előre a második hely megkaparintásáért zajló különcsatában.

A Dortmund egy pontra van a SchalkétólForrás: AFP/Patrik Stollarz

A magyar érdekeltségű csapatok közül a hetedik helyen álló, Szalai Ádámot foglalkoztató Hoffenheim az utolsó előtti Hamburgot fogadja. A válogatott csatár együttese hat meccseóta nem talált legyőzőre, ezeken a találkozókon Szalai mindössze egyszer kapott kezdőként lehetőséget, összesen pedig 111 percet töltött a pályán.

Gulácsi Péter csapata, a hatodik RB Leipzig még harcban van a Bajnokok Ligája-indulást jelentő első négy közé kerülésért: vasárnap a Werder Bremen otthonában tehet efelé fontos lépést.

Gulácsiék még odaérhetnek a BL-helyekreForrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Elmar Kremser/Sven Simon

A Dárdai Pál edzette, 10. Hertha az utolsó Kölnt fogadja a berlini Olimpiai Stadionban, és egyértelmű célja, hogy két nyeretlen mérkőzés után ismét győzelmet ünnepeljen.

A már bajnok, BL-elődöntős Bayern München hazai pályán a Borussia Mönchengladbach ellen játszik.