Vágólapra másolva!
A Manchester United korábbi játékosa, a holland Memphis Depay a Lyon játékosaként tért vissza Manchesterbe, ahol a City ellen lép pályára szerda este a Bajnokok Ligájában. A szélső a United játékosaként nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de elmondása szerint jót tett neki a klubváltás.

Depayt még honfitársa, Louis van Gaal vitte Manchesterbe 2015-ben 28 millió fontért a PSV-től. A holland 19 hónapot volt az Old Traffordon, 53 meccsen hét gólig és hat gólpasszig jutott.

Memphis Depay számításai nem jöttek be az Old Traffordon Forrás: DPPI/Paul Greenwood

Memphist végül José Mourinho engedte el a Lyonhoz, 2017 januárjában 21 millió fontot adott érte a Lyon, ahol újra magára talált. 74 meccsen 28 gólnál jár a Lyon mezében, elmondása szerint is bejött neki a klubváltás.

"Mindenki tudja, hogy Manchester United és az én történetem nem volt túl sikeres, de örülök, hogy az a játékos lettem, aki ma vagyok. Visszatekintve természetesen nem akartam, hogy így történjenek a dolgok, senki nem akarta ezt, de végül jobb játékos lett belőlem, azt hiszem, ezt mindenki láthatja. Egy idény után kikerültem a csapatból, fiatalon nem kaptam túl sok lehetőséget, de az első évben sem tudtam megmutatni azt, ami bennem van" - mondta a manchesteri sajtótájékoztatón Depay, aki azért még odaszúrt kicsit a City-drukkereknek.

Nem is olyan régen egyébként a United gólrekordere, az MLS-ben szereplő Wayne Rooney mesélt egy történetet Depayról, aki szerinte nem fogadta meg a tanácsait. Egy Stoke elleni, nem túl jól sikerült meccs után a tartalékok között lépett pályára a holland, de az intelmek ellenére Rolls Royce-szal és egy piros bőrkabátban érkezett a meccsre.

Memphis Depay a keddi sajtótájékoztatón Forrás: AFP/Oli Scarff

"Wayne-nel nagyon jóban vagyunk, azért is regáltam erre egy vicces képpel. Rengeteg kabátom van, de piros bőr az biztosan nincs. Szeretem a jó cuccokat, de ettől még nem kell, hogy buta legyek. Sokat értem az utóbbi időben, más emberként tértem vissza Manchesterbe."