Társoldalunk:

Mégsem lesz zárt kapus az Újpest-Fradi focirangadó

2019.01.08. 16:50

Mint ismert, korábban egy zárt kapus mérkőzésre és egymillió forintra büntette az Újpest FC-t a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága, így úgy tűnt, a Ferencváros elleni meccsen nem lehetnek majd nézők a stadionban. Kedden viszont eldőlt, hogy sikeresen fellebbezett a döntés ellen a lila-fehér klub, így lehetnek majd nézők a derbin.

Vezetőségünk sikeresen zárta a fellebbezési tárgyalást a Magyar Labdarúgó Szövetséggel a mai napon, így az MLSZ a Mol Vidi FC elleni bajnoki után született eredeti határozatát, melyben „a sportszervezetet NB I férfi felnőtt nagypályás hazai bajnokságban részt vevő csapata 1 (egy) soron következő hazai mérkőzésének nézők nélküli, zárt sportlétesítményben történő megtartását rendeli el, tovább a sportszervezetet 1.000.000,- Ft (azaz egymillió forint) pénzbüntetés megfizetésére is kötelezi." arra változtatta, hogy a zárt kapus találkozó helyett a pénzbüntetés összegét emelte 2.000.000 forintra. Örömmel jelenthetjük, hogy a fenti eredményes megbeszélés értelmében minden szurkolónk előtt nyitva áll a 2019. február 9-i derbi, azaz az Újpest FC – Ferencvárosi TC bajnoki mérkőzés, amely a jó szokásoknak megfelelően remélhetőleg telt ház előtt zajlik majd" – írta közleményében az Újpest FC. 

Nem lesz zárt kapus az Újpest-Fradi derbiForrás: MTI/Földi Imre

A lila-fehér együttes hozzátette, örülnek, hogy a döntés értelmében néhány ember elitélendő magatartása miatt nem bűnhődnek a futballt szerető családok és szurkolók. A klub továbbra sem tűri el sem a rendezőktől, sem az alkalmazottaktól, sem pedig a szurkolóktól a lelátóra és stadionba nem való, jogsértő magatartásformát, ezért minden olyan eset, ahol ez előfordul, súlyos szankciókat (elbocsátás, stadionból kitiltás) von maga után.