Vágólapra másolva!
Rendhagyó látványban volt részük azoknak, akik kimentek a Mendizorrotza Stadionba a Deportivo Alavés–Levante bajnoki mérkőzésre.

A házigazda baszk csapat szurkolói ugyanis látványos tiltakozóakcióval üzenték meg a spanyol ligának, hogy nem kérnek a hétfő esti bajnoki meccsekből. A találkozó közben feketébe öltözött gyászhuszárok masíroztak végig a lelátón, vállukon egy hatalmas koporsóval.

Akciójukkal nem voltak egyedül: voltak drukkerek, akik öt perccel a kezdés után foglalták csak el a helyüket a tribünön, míg második "RIP Football" feliratú molinóval üzentek a ligának. Miután a mérkőzést adta a televízió, ország-világ szemtanúja lehetett az akciónak. A találkozót egyébként 2-0-ra nyerte az Alavés.

Az Alavés szurkolói már korábban, a december 17-i (ugyancsak hétfői) Athletic Bilbao elleni baszk derbin is hangosan tiltakoztak.

Európában több szövetség, illetve liga is próbálja minél jobban széthúzni a fordulókat, hogy a tévékkel kötött szerződések értelmében minél több csapat kerüljön képernyőre. Így van az, hogy a spanyol bajnokság élvonalának (Primera División) fordulói péntektől hétfőig, négy napon át hömpölyögnek. A Bundesligában is felmerült a hétfői meccsek ötlete (ott most pénteken egy, szombaton hat, vasárnap pedig két mérkőzést rendeznek), de a szervezett szurkolói csoportok határozott elutasítása meghátrálásra kényszerítette a ligát.