Vágólapra másolva!
A Stadium Database kilencedik alkalommal választja meg az Év Stadionját. A díjat az elmúlt 12 hónapban átadott, "legizgalmasabb" stadion kapja majd. A jelöltek közé bekerült két magyar stadion is, a fehérvári MOL Aréna Sóstó és a miskolci DVTK Stadion.

A versenyben összesen 27 stadion érdekelt, a jelölteket 11 ország adja. A világbajnokságot rendező Oroszország hét, a stadionrekonstrukciós programot hirdető Törökország hat lehetőséget tud felmutatni.

Az összes stadiont itt találja, és szavazni is a linken lehet.

A cikk kitér arra is, hogy a versenyben csak a 10 ezer főnél nagyobb kapacitású stadionok indulhatnak, így több magyar jelölt is kiesett.

A 2014-es kiírásban versenyben volt a Groupama Aréna és a debreceni Nagyerdei Stadion is, utóbbi a negyedik helyen végzett a zsűri szavazásán.

A MOL Aréna Sóstó Fotó: Polyák Attila - Origo

Végül egyébként két díjat osztanak majd ki, egyet a szavazók, egyet a nemzetközi zsűri ítél majd oda. Szavazni március 3-ig lehet, a legjobb öt stadionra szavazhat mindenki.

A szakmai zsűrinek három tagja van, direkt stadiontervezésre szakosodott szakemberek, akiknek az elmúlt években legalább egy alkotása valósággá is vált. A brit Robert Kennedy és az olasz Gino Zavanella mellett a paraguayi Alfredo Angulo Quevedo dönt majd. Korábban Bordás Péter személyében magyar tagja is volt a zsűrinek.

A diósgyőri stadion Forrás: dvtk.eu/ Szabó Krisztián