Kiderült, ki lett az MTK focicsapatának az új edzője

2019.03.11. 17:50

Az MTK Budapest vezetése mindenben megállapodott Lucsánszky Tamással, így a következő időszakban a magyar edző irányítja vezetőedzőként a fővárosi focicsapatot. 

Az 52 éves szakember korábban sikeresen dolgozott több helyen is: 2014-ben ő juttatta fel az élvonalba a Nyíregyházát, ahol azonban már nem ő vezette a csapatot. 2016-ban pedig a statisztikák alapján a legeredményesebben dolgozó hazai edzőnek számított a profi osztályokat tekintve: abban az évben a megszerezhető pontok közel 70%-át gyűjtötte be a Soroksár élén, csapatával sokáig feljutó helyen állt többek között a Nyíregyháza, a Puskás Akadémia, a ZTE vagy a Békéscsaba előtt. Az összes bajnoki osztályban van aranyérme, ahol eddig dolgozott.

Polyák Balázs, az MTK sportigazgatója részletesen beszélt arról a klub honalján, mi indokolta az edzőváltást, de arról is, mi döntött Lucsánszky Tamás kinevezése mellett.

Lucsánszky Tamás lett az mTK új edzőjeForrás: MTK Budapest

„Először is megköszönjem Feczkó Tamásnak az eddigi közös munkát, hiszen köszönettel tartozunk neki azért, amiért visszajuttatta a csapatot az NB I-be. Hosszú távon terveztünk vele, az élvonalban is eredményesen kezdődött a közös munka, így megvolt a remény arra, hogy a jó teljesítmény a szezon során a lehető leghosszabb ideig kitartson. Azonban a jó kezdés után bekövetkezett egy komolyabb megtorpanás, gödörbe került a csapat játékban, és az eredmények sem jöttek, és ez a válság már hosszabb ideje tartott. Az utolsó 12 mérkőzésből csak három alkalommal tudtunk nyerni, nyolc vereség mellett, miközben a mezőny jelentős része ennél kiegyensúlyozottabban szerepelt, főleg igaz ez a tavaszi idényre. Az sem mellékes szempont, hogy a kevésbé sikeres szereplés mellett, ahogy említettem a játékban is éreztünk visszaesést, ebből az állapotból kellett most kizökkenteni a csapatot" – mondta Polyák Balázs, aki azt is elárulta, miért Lucsánszky Tamás lett az új edző.

„Jól ismerjük őt, hiszen korábban, még Feczkó Tamás érkezése előtt már felmerült az, hogy az MTK-hoz kerüljön. Akkor alaposan feltérképeztük, és olyan szakembernek ismertük meg, aki egyértelműen alkalmas lehet arra, hogy ennél a klubnál dolgozzon. Tudjuk róla, hogy szeret nagyon aprólékosan dolgozni, taktikailag nagyon felkészült szakember hírében áll. Tőle a már említett, hosszabb ideje tartó folyamat megfordítását várjuk, mindkét fél abban bízik, hogy egy hosszútávú együttműködés veszi ezzel kezdetét közöttünk. Konkrét helyezésről nem érdemes beszélni, de bízunk abban, hogy vissza tudjuk magunkat helyezni a mezőnynek abba a részébe, ahol általában a szezon első harmadában álltunk. Két jól sikerült mérkőzéssel is sokat lehet a tabellán előre lépni, viszont ez fordítva is igaz, arra is tekintettel kellett lenni, hogy két forduló alatt bárki veszélybe kerülhet akár a középmezőnyből is" – tette hozzá az MTK sportigazgatója.

Ajánlataink