Társoldalunk:

Komoly büntetést kapott a MOL Vidi edzője

2019.05.29. 10:37

A Magyar Kupa-győztes Mol Vidi vezetőedzőjét, Marko Nikolicsot három soron következő Magyar Kupa-meccsre eltiltotta az MLSZ, ráadásul a szerb trénernek egymillió forintos pénzbüntetést is ki kell fizetnie a Honvéd elleni mérkőzésen történtek miatt. 

A FEB Marko Nikolics vezetőedzőt (MOL Vidi) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől három soron következő Magyar Kupa-mérkőzésre eltiltotta és egymillió forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte – számolt be a szövetség.

A szakember a Budapest Honvéd - MOL Vidi MK-döntő mérkőzés 67. percében elhagyta a technikai zónát, befutott a játéktérre és ott a játékvezető működése ellen szóval és mozdulattal sportszerűtlen módon tiltakozott, amiért a játékvezető a kispadról elküldte. A kispadot csak ismételt felszólítás után hagyta el. A vezetőedző a kispadról elküldött sportszakemberre vonatkozó szabályzati előírást is megsértette azzal, hogy a mérkőzés lefújása után a játéktérre ment. A FEB a büntetés kiszabásánál súlyosító körülményként vette figyelembe a sportszakember vétkes fegyelmezési múltját, azt, hogy a 2018-19-es bajnoki év tavaszi idényében ezt megelőzően hasonló fegyelmi vétségek elkövetéséért már két esetben hozott vele szemben jogerős, elmarasztaló határozatot.

Marko Nikolics súlyos büntetést kapott az MLSZ-tőlFotó: Szabó Gábor - Origo

A FEB a Budapest Honvéd – MOL Vidi MK-döntő mérkőzéssel kapcsolatban a Budapest Honvédot szurkolóinak rendzavarásaiért (pirotechnikai eszközök használata) 500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Budapest Honvéd – MOL Vidi MK-döntő mérkőzéssel kapcsolatban a MOL Vidit szurkolóinak rendzavarásaiért (pirotechnikai eszközök használata) 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A mérkőzés előtt és alatt történt nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz használata miatt a stadionban több zászló, molinó, szék, pálya- és lelátóelem is megsérült és megégett. A tűz oltásán dolgozó egyik tűzoltó súlyosan megsérült, jelenleg vizsgálják, hogy maradandó károsodásokat szenvedett-e. A rendőrség több esetben indított eljárást és állított elő embereket verekedés, a pályára történő beugrás és pirotechnikai eszközzel kapcsolatos cselekmények miatt.