Vágólapra másolva!
Bogdán Ádám elbúcsúzott Liverpooltól. A 20-szoros magyar válogatott kapusnak lejárt a szerződése a BL-győztes csapatnál, így július 1-től szabadon igazolható. A 31 éves focista a közösségi-oldalán köszönt el a Mersey-parti klubtól, amelynél nem alakult meseszerűen a karrierje, mégis örökké hálás lesz az ott töltött időért.

Bogdán Ádám 2015 júliusában igazolt a Liverpool csapatához, ahol a belga Simon Mignolet mögött második számú kapus volt. 2015. december 20-án, a Watford ellen mutatkozhatott be bajnokin a Liverpool csapatában, de bizonytalanul védett és nagy potyagólt kapott a 3-0-s vereséggel véget ért mérkőzésen.

Január elején az FA-kupában az Exeter ellen jutott szóhoz, akkor szögletből kapott gólt, és csapata a hatalmas hiba miatt 2-2-re végzett és újrajátszásra kényszerült.

Bogdán Ádám liverpooli kalandja nem volt sikertörténet Forrás: AFP/Paul Ellis

A magyar kapus ezt követően elvesztette Jürgen Klopp bizalmát, így kölcsönben a másodosztályban szereplő Wiganhez került. 2016 novemberében keresztszalag-szakadást szenvedett, ezért visszatért Liverpoolba, de egy szezont ki kellett hagynia. 2018 nyarán a skót Hibernian csapatához került, amelyben 25 mérkőzést védett.

„Négy éve írtam alá Liverpoolba és most eljött az idő, hogy elköszönjek. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki szurkolt nekem és hozzásegített ahhoz, hogy egy ilyen hatalmas klubban játszhattam.

Biztos vagyok benne, hogy a klub még sokáig a siker útján marad, hiszen nagyszerű emberek dolgoznak minden területen. Ehhez szeretnék további kitartást és szerencsét kívánni" – írt Bogdán Ádám a Facebook-oldalán.

Bogdán Ádám júniusban elmondta, kevés az esélye annak, hogy visszatérjen Magyarországra, mert továbbra is hajtja a kalandvágy. Angliából és Skóciából minden bizonnyal lesznek ajánlati, de nem kizárt, hogy a szigetországon kívül próbál szerencsét.