Társoldalunk:

Ronaldo úgy gondolja, több aranylabdát érdemel Messinél

2019.09.18. 09:35

Cristiano Ronaldo, a Juventus támadója azt mondta, pályafutásuk végén ő több aranylabdát érdemel majd, mint nagy riválisa, az FC Barcelonát erősítő Lionel Messi, és reméli, hogy úgy vonul majd be a futballtörténelembe, mint minden idők legjobbja.

A 34 éves portugál labdarúgó - aki eddig ugyanúgy ötször nyerte meg a France Football modernizált díját, mint Messi - elárulta: karrierje alkonyán szeretne még többet begyűjteni a sportág egyik legjelentősebb egyéni elismeréséből.
"Messi ott van a labdarúgás történelmében" - fogalmazott kedden a brit ITV-n, Piers Morgannak nyilatkozva Ronaldo.  De szerintem nekem jár még a hatodik, hetedik vagy nyolcadik aranylabda is, hogy fölötte legyek. Nagyon szeretném, és úgy érzem, megérdemlem. Az Európa-bajnok portugál válogatott ötszörös Bajnokok Ligája-győztes csapatkapitánya azt mondta, nem barátok Messivel, de hálás neki azért, hogy a szereplésével őt is jobb teljesítményre sarkallta.
"Nem követem a rekordokat, azok követnek engem. Az én függőségem a siker, de nem gondolom, hogy ez rossz dolog lenne, inkább jó. Motivál. Ha nem vagy motivált, jobb, ha abbahagyod" - osztotta meg hitvallását Cristiano Ronaldo.