Vágólapra másolva!
Kedden is újabb halasztásokat, újratervezéseket és intézkedéseket jelentettek be a sport világában a koronavírus-járvány miatt.

A Magyar Labdarúgó Szövetség április 21-én tartja éves küldöttközgyűlését, de nem a szokásos módon, hanem elektronikus hírközlő eszköz igénybevételével. A szövetség honlapján közzétett tájékoztatóból kiderül, hogy az MLSZ jelenlegi elnöke, Csányi Sándor lesz az egyetlen elnökjelölt a tisztújító közgyűlésen, és ugyanarra a nyolc személyre érkezett jelölés az elnökségi tagságra, aki eddig is az elnökség tagja volt.

Úgy tűnik, Csányi Sándornak nincs kihívója Fotó: Polyák Attila - Origo

A Német Labdarúgó Liga elhalasztotta a Bundesliga folytatásáról szóló küldöttgyűlését. A 36 profi klubot érintő konferenciát pénteken tartották volna, de a járvány jelenlegi állása miatt csak jövő csütörtökön kerül rá sor.

Claudio Ranieri, a Sampdoria vezetőedzője tudatta, hogy valamennyi futballistája meggyógyult, akit a koronavírus betegített meg. A genovai csapatból hatan fertőződtek meg.

A Magyar Kézilabda Szövetség ugyanakkor az évi rendes küldöttgyűlésének összehívását határozatlan időre, de legfeljebb a veszélyhelyzet fennállásáig elhalasztja.

A japán kormány fertőzési gócponttá nyilvánította a Japán Cselgáncs Szövetség központját. A március 30. óta zárva tartó főhadiszállásról 16 dolgozónak lett pozitív a koronavírus-tesztje, köztük Nakazato Szoja ügyvezető igazgatóé is.

Az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) április végéig szüneteltet mindennemű tevékenységet a játékosok, edzők és alkalmazottak számára. Az NHL március 12-i leállása óta ez a harmadik alkalom, hogy a liga vezetősége halasztást jelentette be az újraindulásra vonatkozóan. Az alapszakaszból még 189 meccs van hátra, a korábbi hírek alapján pedig a rájátszás akár szeptemberig is eltarthat.