Tiltott csoportos edzés miatt bukhatja az osztrák bajnokságot a Linz

fbl Horizontal
Marko LASK's Austrian forward Marko Raguz kicks the ball to score during the Europa League Last 32 Second Leg football match between Linzer ASK and AZ Alkmaar on February 27, 2020 in Linz, Upper Austria. - Marko LASK's Austrian forward Marko Raguz kicks the ball to score (Photo by Reinhard EISENBAUER / APA / AFP) / Austria OUT
Vágólapra másolva!
Tiltott csoportos edzés miatt 12 pontot levontak a LASK Linz labdarúgócsapatától, amely eddig az osztrák bajnokság tabellájának első helyén állt.

A klub csütörtöki közleménye szerint 75 ezer eurós (26 millió forint) pénzbüntetést is kirótt rájuk az osztrák szövetség.
Az osztrák liga két héttel ezelőtt közölte, hogy videofelvételek jutottak a birtokába a linziekről, amelyeken egy szokásos keretedzés látható,

miközben a koronavírus-járvány miatt akkoriban Ausztriában csak kis csoportokban és egymástól biztonságos távolságban volt szabad tréningezni.

A Bundesliga többi klubja felháborodással fogadta a szabályszegés hírét, míg a linzi egyesület közölte: "gazdasági kémkedés" áldozatává vált, ugyanis két, arcát eltakaró férfi szerdára virradóra betört a Raiffeisen Arenába, és egy kamerát rejtett el a stadionban.

A kiróható büntetés a figyelmeztetéstől a pénzbírságon és pontlevonáson keresztül egészen a másodosztályba lefokozásig terjedhet.

Óriási butaságot követett el a Linz Forrás: AFP/Reinhard Eisenbauer

A felsőházi rájátszás tabelláját a LASK vezette 27 ponttal, de immár a címvédő Red Bull Salzburg áll az élen 24 ponttal. A szövetség döntése szerint a 12 pontot az alapszakasz végeredményéből (54 pont) vonják le, és mivel a szabályok értelmében a rájátszás előtt mindig felezik a pontokat, a LASK-nak 21 pontja van, és "csak" a második helyre csúszott vissza. A klub fellebbezni fog az ítélet ellen, amely - megfogalmazásuk szerint - aránytalanul súlyos.