Vágólapra másolva!
Gonzalo Higuaín, a Juventus argentin labdarúgója izomproblémája miatt idő előtt fejezte be a torinói együttes csütörtöki edzését. A klub rövid közleményben jelentette be, hogy a támadó jobb combizmával adódtak gondok. Kiemelték: a sérülés nem súlyos, állapotát a következő napokban folyamatosan ellenőrzik.

A Corriere dello Sport olasz sportlap internetes kiadása ugyanakkor hozzátette: a 32 éves Higuaín játéka erősen kérdésessé vált az Olasz Kupa elődöntőjének jövő péntekre tervezett visszavágóján, amelyen a Juventus az AC Milant fogadja. A párharc első felvonásán 1-1-re végeztek a csapatok.

A milánói ellenfél szintén nem teljesen egészséges rutinos támadójával, Zlatan Ibrahimoviccsal kapcsolatban klubja csütörtökön közölte: jól, komplikációktól mentesen halad a 38 éves svéd csatár felépülése, akit legközelebb körülbelül tíz nap múlva ellenőriznek majd.

A másik elődöntőben a Napoli és az Internazionale találkozik, míg az Olasz Kupa döntőjét június 17-én rendezik meg a római Olimpiai Stadionban.

Az olasz szakemberek sok sérülést várnak a szezon hátralévő részében, mert a világjárvány miatti hosszú leállást követően a játékosoknak a kelleténél sokkal rövidebb idő alatt kell felkészülniük egy, a megszokottnál lényegesen sűrűbb időszakra.

A Serie A-ban 43 nap alatt akarják befejezni a szezont, a csapatoknak így nagyjából háromnaponta kell majd pályára lépniük.