Akár Magyarországon is lehet a Bulgária-Írország Nemzetek Ligája meccs

Koronavírus, vírus, Budapest, Puskás Aréna, Puskás Ferenc Stadion, fehér, egészségügy, köszönetnyilvánítás, köszönet
One of the venues of the EURO2020 (postponed until 2021), the Puskas Arena is illuminated by white light in honor of the efforts made by the health care staff against the new coronavirus COVID-19 on April 6, 2020, on the 25th day of the partial curfew of the corona virus in Hungary. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Bulgária szeptember 3-án Magyarországon vagy Görögországban láthatja vendégül Írországot a labdarúgó Nemzetek Ligájában.

Az Irish Mirror hétfőn arról számolt be, hogy a semleges helyszínre azért van szükség, mert Bulgáriában az elmúlt napokban ismét emelkedett a pozitív koronavírusos esetek száma, és az írek esetében bizonytalanná vált a szófiai utazás.

Bár az ír szövetség és a válogatott még bízik ebben, otthon továbbra sem kapták meg a kötelező, kéthetes karanténra vonatkozó mentességet.

Márpedig ez elengedhetetlen ahhoz, hogy három nappal később tudják fogadni Finnországot az Aviva Stadionban. Amíg a Bulgáriából hazatérőkre kötelező karantén vár, addig Magyarország és Görögország az íreknél a zöld jelzésű országok közé tartozik, így az onnan érkezőknek nem kell karanténba menniük.

Az ír keret jövő vasárnap találkozik, hétfőn edz, majd a kedden gyakorlás után utazik, de egyelőre nem tudni, hová. A múlt héten dőlt el, hogy hasonló okok miatt Budapesten - a Szusza Ferenc Stadionban - rendezik meg a szlovén NK Celje és az ír Dundalk Bajnokok Ligája-selejtezőjét, szerdán.