Vágólapra másolva!
Szabó Péter, a DVSC új elnöke a Nemzeti Sportnak beszélt arról, mi várható a hétszeres bajnok futballcsapat háza táján a következő időszakban.

A Debrecen szűk másfél hónapja kiesett a másodosztályba, ami azt eredményezte, hogy a klub visszakerült a város tulajdonába. A nagy múltú együttes vezetését Szabó Péterre bízták, aki szerint kötelező megnyerniük az NB II-t, és azonnal visszajutni a legjobb 12 csapat közé.

A DVSC a lehető legkevesebb időt töltené a másodosztályban Fotó: Polyák Attila - Origo

A 2016-ban az év vállalkozójának megválasztott üzletember pontosan tudja, hogy nem anyagi, hanem sportszakmai okok miatt esett ki a hajdúsági együttes.

- mondta, és kiemelte, hogy az FTC példáját követnék abban, hogyan lehet egy ütőképes brandet építeni a második vonalban, ami később a legjobbak között is kamatozik.

Az új elnökségnek több új ötlete volt a gazdasági háttér racionálására, az egyik ilyen a fizetési sapka bevezetése volt. E szerint Korhut Mihály, Varga József és Sós Bence is érzelmi alapon korábbi juttatásaiból engedve tértek vissza nevelőegyesületükbe, aminek nem pusztán a visszajutás a célja:

"A távlati cél most is az európai kupába kerülés, és amelyik magyar csapat eljut oda, az nagyon jó teljesítményre képes"

- mondta a szakember.

Arról, hogyan szeretné visszacsábítani a debreceni szurkolókat a lelátóra, valamint mi volt az oka annak, hogy több helyi vállalkozó az elmúlt pár évben nem csatlakozott a Lokihoz, ide kattintva olvashatnak.